MENIU CAUTĂ
25 Mai. 2018 16:23

Ce a făcut Ilie Năstase la Spitalul Floreasca: A fost examinat medical, nu a primit nicio recomandare

Distribuie

Ilie Năstase a fost prins băut la volan, vineri dimineață, și a ajuns la Poliție după ce a refuzat să facă testul de alcoolemie și a devenit agresiv. Polițiștii l-au dus încătușat la audieri, apoi l-au amendat și l-au pus sub acuzare pentru ”refuz de prelevare a mostrelor biologice”. 

La distanță de câteva ore de la momentul încătușării, Ilie Năstase a mers la Spitalul de Urgență Floreasca, pentru rănile la mâini produse de la cătușe și zgârieturile pe care le are pe spate. Pentru că are permisul suspendat, Ilie Năstase a plecat cu scuterul său la Spitalul de Urgență Floreasca, pentru a fi examinat medical.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca l-au examinat și au constatat că nu este necesară internarea acestuia.

Potrivit fostului tenismen, medicii i-au propus să facă și radiografie, dar el a refuzat. Năstase a spus că, acolo unde a fost agresat de polițiști, are dureri și usturimi și că medicii nu i-au spus nimic.

Au procedat polițiștii corect în cazul încătușării lui Ilie Năstase?
  1. Da, atitudinea lui nu le-a dat polițiștilor de ales (100%, 6 Voturi)
  2. Nu, polițiștii au făcut exces de zel (0%, 0 Voturi)
Loading ... Loading ...

Ilie Năstase îi acuză pe polițiști că au fost brutali cu el

Ilie Năstase îi acuză pe polițiști că l-au scos din mașină 'ca niște brute', l-au trântit pe jos pentru a-l încătușa și l-au târât.

'Au fost puțini brutali cu mine, să mă trântească, la 72 de ani, cu fața în jos … mai ales că erau șase inși, cu trei mașini, una în fața mașinii mele, una în lateral și una în spate', a spus Ilie Năstase.

El le-a arătat jurnaliștilor care l-au așteptat la ieșirea de la Spitalul Floreasca urmele produse pe mâini de la cătușe și zgârieturile și vânătăile de pe spate, spunând că sunt consecința agresiunii la care a fost supus de polițiști.

'Mâinile mi le-au pus la spate și m-au împins, unu era în dreapta mea, unu în spate și doi în față. Cum putea să fugă un om? Poate dacă eram terorist …', a mai spus Ilie Năstase.

Polițiștii îl contrazic și spun că au respectat procedura la încătușare, putând proba cu un film care surprinde acel moment.

'Nu a fost târât, a fost doar scos din autovehiculul în care se deplasa, după care s-a efectuat procedura de încătușare. (…) În aceea ce privește procedura încătușării, a fost respectată procedura legală și există probe filmate care nu pot fi date publicității la acest moment. Vă asigur că nu a fost târât, doar scos din autovehiculul în care se afla și aplicată măsura încătușării, apoi dus la Institutul de Medicină Legală', a spus șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei, comisar-șef Victor Gîlceavă.


Citește și:

Ilie Năstase la volan: băut, urmărit pentru a fi oprit, agresiv și recidivist

Citește mai multe despre medici și spitalul floreasca pe Libertatea.

Comentarii