De Simona David,

„În timp ce aparatul de testare PCR donat spitalului judeţean de firma Con-A a primit, în sfârşit, materialele necesare intrării în funcţiune, facem cunoscută o altă veste bună în lupta cu noul coronavirus. Consiliul Judeţean Sibiu a semnat ieri (luni – n.r.) contractul cu Ministerul Sănătăţii pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR. Valoarea fondurilor puse la dispoziţie prin transfer de la Ministerul Sănătăţii este de 216.000 lei, iar Consiliul Judeţean Sibiu va asigura o cofinanţare de 10% pentru realizarea achiziţiei. Spitalul Judeţean Sibiu va demara achiziţia în cel mai scurt timp. Testarea în timp real la Sibiu este de importanţă majoră pentru a putea scurta timpii necesari în depistarea cazurilor de infecţii şi în prevenirea răspândirii virusului. Realmente va salva vieţi. Mulţumesc tuturor celor care fac eforturi pentru asta în această perioadă grea”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, citată în comunicatul de presă.

Potrivit Danielei Cîmpean, „până la acest moment, toate testele prelevate de la pacienţi din judeţul Sibiu se trimiteau la alte laboratoare din ţară, tot mai aglomerate, durata mare de răspuns fiind în dezavantajul sibienilor”.

Deocamdată la Sibiu nu se fac teste de coronavirus, aparatul aflat deja în dotare fiind în probe.

„Am început de astăzi, marți, instruirea personalului de aici. Azi şi mâine facem probele maşinii de testare”, a declarat directorul SCJU Sibiu, Cornel Benchea pentru Agerpres.

Citeşte şi:

Trenurile pe direcția Suceava nu au fost anulate, anunță CFR Călători

Reduceri pentru firmele care își plătesc taxele. Care sunt condițiile prevăzute de Ordonanța 33/2020

Anumite zone din București și Ilfov nu vor avea curent electric astăzi. Ce străzi sunt afectate

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați