Suma oferită Novavax este cel mai mare contract federal atribuit până acum unei companii pentru găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Banii dați de guvernul SUA vor acoperi testarea, comercializarea și fabricarea unui eventual vaccin eficient.

Novavax este cea de-a patra companie care primește fonduri federale pentru a realiza studii clinice de faza 3 la scară largă și pentru fabricarea vaccinului anti-COVID-19.

Anunțul făcut astăzi vine după ce guvernul SUA a investit deja în martie 456 de milioane de dolari în vacciul anti-COVID dezvoltat de Johson & Johnson, după o investiție de 486 de milioane de dolari în compania Moderna, în luna aprilie, și o altă investiție de 1,2 miliarde de dolari pentru AstraZeneca, în mai.

Datele studiului clinic din faza 1 de la Novavax pe 131 de subiecți de studiu sunt așteptate până la sfârșitul lunii, spun oficialii companiei.

Faza 3 a proiectului ar putea începe la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2020.

În paralel, se așteaptă ca Moderna să înceapă procesul pentru faza 3 la sfârșitul acestei luni. Aceasta va implica 30.000 de subiecți de studiu, dintre care unii vor primi vaccinul, iar unii vor primi un placebo.

Citeşte şi:

Datele oficiale arată cea mai mare creştere săptămânală a cazurilor COVID-19 în România din ultimele trei luni. Cele mai afectate județe

Primarul Băluță spune că Goleac nu mai e din februarie la ADP, însă Goleac apărea ca șef ADP în martie la televiziuni, explicând cum a infectat omul său Spitalul Gerota

BNR dă semne de viață: mai trebuie să și taxăm bogăția. Piedica principală: suntem poporul lui Cheloo

FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
Horoscop 15 august 2020. Racii primesc propuneri dintre cele mai îndrăznețe, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP
Horoscop 15 august 2020. Racii primesc propuneri dintre cele mai îndrăznețe, dar nu de asta au nevoie
RECOMANDĂRI