Mergi direct la conținut »
Stațiunea Saturn va fi reabilitată cu fonduri europene. Pe ce se cheltuie 20 de milioane de lei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Stațiunea Saturn va fi reabilitată cu fonduri europene. Pe ce se cheltuie 20 de milioane de lei

Stațiunea Saturn va fi reabilitată cu fonduri europene. Pe ce se cheltuie 20 de milioane de lei

Stațiunea Saturn de pe litoralul românesc va fi reabilitată cu fonduri europene, valoarea investiției situându-se la 20 de milioane de lei. Lăsată în paragină după Revoluție, Saturn va primi o nouă față, de la modernizarea și asfaltarea străzilor și trotuarelor principale până la iluminat public, panouri de informare cu LED-uri și parcuri. Administrația locală speră să înceapă lucrările la începutul anului viitor.

De Mihai Niculescu,

Proiectul „Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn” a fost lansat joi la Primăria Mangalia, și prevede reabilitarea stațiunii, situată în zona de sud a litoralului.

După modernizare, staţiunea Saturn va avea panouri de informare cu led, staţii de autobuz, totemuri de semnalizare, piste şi staţii de biciclete, alimentate cu energie solară. Vor exista, de asemenea, panouri electronice de informare, amplasate în cele trei intersecţii formate de străzile reabilitate, cu gestionarea online a conţinutului afişat, relatează zf.ro.

Primăria va reabilita cu bani europeni infrastructura, cu scopul de a atrage mai mulți turiști iar investiții vor fi făcute și în stațiunile învecinate.

„Ne bucurăm că am deschis seria reabilitării staţiunilor din zona de sud a litoralului. Până la sfârşitul acestui an, vom semna alte contracte cu finanţare UE, pentru modernizarea staţiunii Neptun-Olimp, dar şi a falezei Mangalia-Saturn”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei, iar perioada de implementare expiră la data de 31 octombrie 2019.

Sursa foto: litoralulromanesc.ro


Citește și: VIDEO/ Irina Rimes, modestă și naturală. “Nu-s ca fetele de pe Instagram, cu fund și sâni. Eu sunt simplă”


 

Close
Închide
  Close