De Radu Nistor,

Puţini ştiu că Sergiu Nicolaescu a fost nu doar un regizor talentat, ci şi un pictor apreciat. Iar pânzele semnate de el sunt la mare căutare de când regizorul a plecat dintre noi, în urmă cu exact o lună. Dorel Onaca, şeful cancelariei lui Traian Băsescu, are două pânze semnate de regretatul regizor şi spune că după moartea acestuia mulţi s-au arătat interesaţi să le cumpere. Cum au ajuns pânzele la Onaca?
“În vara lui 2004, după ce am venit acasă cu marinarii români răpiţi de piraţi în Yemen, colegul meu de Senat de atunci şi bunul meu amic Sergiu Nicolaescu a stat câteva zile la hotelul meu de la Eforie Sud. Venise, de fapt, cu un scop precis, şi anume să participe la acţiunile echipei mele de scafandri. Era fascinat de viaţa pe mare”, a povestit Dorel Onaca pentru Libertatea, adăugând: “N-a venit cu mâna goală, ci cu două tablouri pe care le pictase cu un an în urmă. Mi-a zis: «Îţi dau tablourile la care ţin cel mai mult. Bricul Mircea, vaporul care a făcut carieră pe mările şi oceanele lumii, şi Marele Mircea, domnitorul care şi-a zdrobit toţi adversarii! »”.

Nu le vinde, oricâţi bani i s-ar da

Acum, cele două picturi decorează biroul lui Onaca, iar fostul senator ne-a dezvăluit că mulţi dintre cei care i-au trecut pragul i-au oferit sume mari în schimbul lor. I-a refuzat pe toţi. “Acum, toţi vor tablourile lui Sergiu, dar eu nici nu vreau să discut despre vânzarea lor. Ţin enorm la ele. Vor sta aici, în biroul meu de la malul mării, unde iubitul meu coleg s-a simţit ca la el acasă”, ne-a mai spus Onaca.

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."