Mergi direct la conținut »
Studiu: ce vor românii să cumpere de Black Friday. Surpriză pe locul întâi: electrocasnicele mici bat televizoarele și telefoanele mobile
Ştiri Libertatea > Ştiri > Studiu: ce vor românii să cumpere de Black Friday. Surpriză pe locul întâi: electrocasnicele mici bat televizoarele și telefoanele mobile

Studiu: ce vor românii să cumpere de Black Friday. Surpriză pe locul întâi: electrocasnicele mici bat televizoarele și telefoanele mobile

Un procent de 79% dintre românii cu vârste între 18 și 65 de ani au auzit de Black Friday, iar 45% vor să achiziționeze ceva cu ocazia celui mai așteptat eveniment de shopping al anului, potrivit unui studiu realizat de către compania de cercetare Kantar Milward Brown. Pe primul loc în topul preferințelor se află, în mod surprinzător, electrocasnicele mici (40%), urmată de televizoare (33%) și telefoane mobile (24%).

De Daniel Ionașcu,

În categoria electrocasnicelor mici se găsesc esspresoarele, roboții de bucătărie, cuptoarele cu microunde, aspiratoarele, fiarele de călcat, mașinile de tocat, plitele electrice sau mașinile de cusut.

Pe lista dorințelor pentru cumpărături la preț redus se mai află electrocasnicele mari, respectiv frigidere (20%) și mașini de spălat (17%).

Top 10 este completat de haine și produse de fashion, urmate de laptopuri, aragazuri, tablete și produsele pentru casă și grădină.

Ce magazine le vin în minte românilor de Black Friday

Primele cinci magazine care le vin în minte românilor atunci când e vorba de Black Friday sunt eMag, Altex, Flanco, Carrefour și Media Galaxy.

eMag are la ofertă în acest an peste 2 milioane de produse, iar primele reduceri și oferte anunțate de către companie pentru campania de Black Friday din acest an se găsesc aici.

Lanțul de magazine Flanco este deținut de către omul de afaceri Iulian Stanciu, cel care este și director general și acționar minoritar la eMag. În cadrul retailerului online, acționarul majoritar este fondul sud-african de investiții Naspers, centrat pe activități de internet, comerț electronic și media.

Promoțiile Flanco de Black Friday pot fi consultate aici.

De partea cealaltă, atât Altex, cât și Media Galaxy sunt deținute de către omul de afaceri Dan Ostahie. Lista ofertelor Altex de Black Friday se găsește aici, iar reducerile oferite de Media Galaxy pot fi consultate aici.

În fine, Carrefour este un lanț de hypermarketuri din Franța. Presa a scris în urmă cu câteva luni că gigantul american Amazon ar putea achiziționa Carrefour.

Close
Închide
  Close