De Valentina Postelnicu,

Surse oficiale au precizat pentru Libertatea că o varianta de lucru de la Ministerul Finantelor prevede ca impozitul pe pensie să se aplice şi în cazul cumulului pensiei de stat cu pensia specială, iar la suma totală încasată să se aplice impozit, pentru suma care depăşeşte 10.000 lei.

Astfel, dacă un român are pensie bazată pe contributivitate de 4.000 lei si pensie de serviciu de 9.000 lei, după cumul, ar urma să încaseze 13.000 lei, iar impozitul se va aplica pentru suma care depăşeşte 10.000 lei, adică 3.000 de lei, în acest caz.

Aceleasi surse au precizat ca nu este exclus ca plafonul de 10.000 lei să fie micşorat, pentru ca măsura să se aplice mai multor pensii.

Această impozitare se va aplica şi pensiilor magistraţilor, a celor din sistemul de apărare şi ordine publică dar şi a parlamentarilor, au mai precizat sursele.

La Guvern se discută, în acest moment, mai multe variante privind impozitul, care variază între 30% şi 50%.

În acest moment, potrivit cifrelor Ministerului Muncii, sunt 4.046 de pensii de serviciu, altele decât cele militare, mai mari de 10.000 lei şi 300 de pensii bazate pe contributivitate, care depăşesc această sumă.

Guvernul a început acțiunea de reducere a cheltuielilor, iar Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, are deja conturat un plan cu mai multe măsuri care ar urma să fie adoptate.


Citeşte şi:

UPDATE| Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis, pentru a întreba de remaniere. Şeful statului i-a transmis că o va anunţa când ia o decizie

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste