De Mihai Niculescu,

UPDATE 13 decembrie, ora 7:50: Bărbatul acuzat de uciderea a două femei din localitatea Bârsăul de Sus din Satu Mare a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi seara, de Tribunalul Satu Mare, scrie presasm.ro.

Marin P., bărbatul de 42 de ani reținut în cazul dublei crime, a fost adus de mascați în fața magistraților.

Suspectul în cazul celor două crime și-a recunoscut fapta / foto: presasm

La ieșire din Tribunalul Satu Mare, individul a spus că a comis crima „pentru dragoste”.


Femeile de 53 și 65 de ani au fost ucise marți, într-o casă din Bârsăul de Sus, fiind lovite în cap de mai multe ori.

Potrivit PresaSM, Marin P. este un recidivist care a fost condamnat în 2015 la șase ani de închisoare pentru tentativă de omor. Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Satu Mare, iar de la începutul anului 2018 a început demersurile pentru eliberarea condiționată.

Marin P. a fost încarcerat după ce și-a bătut crunt soția, fiind condamnat pentru tentativă de omor. Solicitarea pentru liberare a fost depusă în luna mai a anului trecut, bazându-se pe condițiile oferite de legea recursului compensatoriu. În aceeași lună a ieșit de pe porțile penitenciarului.

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia
Recomandări

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia

După ce a fost pus în libertate, bărbatul a fost plecat la muncă în străinătate, unde ar fi lucrat chiar cu rudele unei dintre victime, F. Ana. iar apoi s-a întors recent acasă.

Cei doi vânzători de plăpumi din Ungaria suspectați inițial au fost audiați și lăsați să plece, în condițiile în care se aflau întâmplător în zonă în perioada comiterii crimelor, a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marius Iancu, potrivit Mediafax.

„Avem o persoană reținută în cazul dublei crime de la Bârsăul de Sus, urmărirea penală fiind în curs de desfășurare. Procurorul de caz a cerut autorizație de percheziție, se fac cercetări în continuare. Persoana respectivă nu face parte dintre cei doi romi care fuseseră și ei audiați, aceștia fiind liberi să plece. Întâmplarea a făcut să se afle în fața casei în acea perioadă”, a explicat Iancu.

Potrivit unor surse judiciare, persoana reținută este un bărbat, cu antecedente penale, recidivist, recent eliberat din închisoare în urma recursului compensatoriu iar scopul crimelor a fost jaful.

Sursa foto: PresaSM

Citeşte şi:

Sute de mii de români din Marea Britanie, spectatori la alegerile cruciale care le vor schimba viața. ”Mulți vor să plece de aici, nesiguranța îi sperie. Toți vom fi afectați de Brexit”

1 din 5 români a avut o rudă diagnosticată cu cancer, la un moment dat. Doctoriță bolnavă: ”Cancerul la sân e atât de frecvent încât dacă ar fi fosforescent, am trăi ca printre licurici”

VIDEOREPORTAJ | Vă mai amintiți cum bântuiam, civili și militari nepregătiți, pe străzi în decembrie 1989? Am avut același sentiment însoțind o echipă de geniști irakieni prin ruinele din Mosul

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"
GSP.RO

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială