De Răzvan Mihalașcu,

Sang Chun Hook avea doar nouă ani când a asistat la o execuție, în apropierea unei fabrici de cărămidă din orașul său natal, situat la granița cu China. Își amintește cum s-a strecurat printre mai mulți oameni și a ajuns în apropierea plutonului de execuție.

Șase soldați și-au îndreptat armele înspre un bărbat înspăimântat, care abia putea merge. Fiecare militar a tras câte trei focuri de armă, iar toate au atins ținta.

Copilul a aflat abia mai târziu că bărbatul fusese executat în fața prietenilor și familiei sale, fiind acuzat de furtul unor cabluri din cupru de la societatea de electricitate a statului, notează Mirror.

„Eram curios, voiam să iau cartușele. Însă a fost șocant”, își amintește Sang (33 de ani), care a fugit din Coreea de Nord în 1998 și trăiește acum în Seul.

El nu este singurul nord-coreean care a asistat la scene înfiorătoare. 80% dintre persoanele care au fugit din Coreea de Nord susțin că au asistat măcar la o execuție publică, arată un studiu privind drepturile omului.

Mai mult de jumătate dintre dezertorii intervievați pentru această cercetare au mărturisit că au fost forțati să asiste la o execuție. Oamenii susține că autoritățile nord-coreene obligă rudele celor condamnați la pedeapsa capitală, dar și pe localnici, inclusiv pe copii, să privească execuțiile.

În baza mărturiilor a peste 600 de transfugi nord-coreeni, organizația „Transitional Justice Working Group” din Seul a descoperit sute de locuri din Coreea de Nord unde au loc execuțiile publice.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Din totalul de 715 de cazuri documente, 238 de oameni au fost executați, după ce au fost condamnați pentru furt sau distrugere de proprietate. Alte 115 persoane au fost împușcate pentru comiterea de crime, violuri sau incendiere premeditată.

De asemenea, au fost executați și nord-coreeni acuzați de spionaj, trădare și chiar pentru că s-au uitat la televiziuni din Coreea de Sud, notează sursa citată.

Cele mai multe dintre execuții, 267 la număr, s-au desfășurat în două provincii din nord-estul Coreei de Nord, situate la granița cu China. Este zona din care provin cei mai mulți dintre oamenii care au participat la studiu.

Reprezentanții organizației susțin că în Coreea de Nord există 323 locuri în care sunt realizate execuții publice. Nu au fost făcute informații publice pentru ca acestea să poată fi localizate. Motivul: aceste informații urmează să fie folosite în pregătirea unui proces împotriva regimului nord-coreean.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

În decembrie 2013, Kim Jong-un și-a condamnat la moarte propriul unchi pe care l-ar fi acuzat că ar fi complotat pentru a organiza o lovitură de stat.

De asemenea, un alt raport dat publicității în februarie 2019 arată că liderul Kim Jong-un a omorât peste 400 de persoane pentru a-și consolida puterea în ultimii ani.


Citește și:

Povestea spusă „fără teamă sau favoruri” a familiei de români cu care The New York Times a lovit în Trump. Tatăl lui “Baby Constantin” are două condamnări în Franța și este cercetat pentru violență într-un dosar penal la Râmnicu-Vâlcea. Mama a spus că a fost sterilizată forțat în România, deși cererea scrisă cu mâna ei e la Spitalul Județean

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă