Mergi direct la conținut »
Talibanii au anunțat moartea lui Jalaluddin Haqqani, unul dintre liderii terorismului mondial
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Talibanii au anunțat moartea lui Jalaluddin Haqqani, unul dintre liderii terorismului mondial

Talibanii au anunțat moartea lui Jalaluddin Haqqani, unul dintre liderii terorismului mondial, creator al unei rețele insurgente care luptă împotriva forţelor NATO din Afganistan, scrie BBC News. Teroristul a murit din cauza naturale în urma unei boli îndurerate.

„Aşa cum, atunci când era tânăr şi sănătos, el a îndurat mari încercări pentru religia lui Allah, la fel a înfruntat în ultimii ani o lungă boală”, arată un comunicat al talibanilor afgani.

Jalaluddin Haqqani a fondat în anii 1980 reţeaua care îi poartă numele, Haqqani, pentru a lupta contra prezenţei URSS în Afganistan. În urmă cu câţiva ani conducerea operaţională a grupării a fost predată către fiul său Sirajuddin Haqqani, în prezent şef adjunct al talibanilor afgani.

El a ocupat funcţia de ministru în guvernul taliban din Afganistan între 1996-2001.

Haqqani a avut zece copii, dintre aceștia trei au fost ucişi în atacuri americane cu drone iar un al patrulea şi-a pierdut viaţa într-un schimb de focuri la Islamabad.

Reţeaua înființată de Haqqani a fost inclusă pe lista neagră a organizaţiilor teroriste în 2012 și este considerată drept responsabilă de unele dintre cele mai grave atacuri din ultimii ani din Kabul.

Guvernul afgan a învinuit reţeaua Haqqani pentru atentatul cu un camion-bombă de la intrarea în zona diplomatică a capitalei, din mai 2017, soldat cu moartea a peste 150 de oameni.


Citește și: Noi detalii despre românca moartă în Republica Dominicană. Iubitul ei ar fi lovit-o, iar acum este principalul suspect


 

Close
Închide
  Close