De Valentina Postelnicu,

„O spun din capul locului: pentru România nu e o bucurie să se ajungă la al șaselea guvern în cinci ani, cu atât mai mult într-o perioadă când energiile guvernamentale ar trebui dedicate alcătuirii noului buget. Un buget foarte important, pentru că de forma în care el va fi conceput depinde viitorul țării. Vom avea investiții în infrastructură si în domenii tehnologice de vârf, ori ne vom concentra pe pomeni electorale, pe subvenții ascunse și pe anulări de datorii publice?”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

El precizează că „sunt momente când un guvern care s-a dovedit ineficient și care și-a epuizat suflul politic trebuie să plece, spre binele tuturor cetățenilor”.

„Guvernul Dăncilă a căzut pentru că s-a dovedit incapabil să se ridice la înălțimea misiunii sale și pentru că a ignorat avertismentele pe care noi i le-am adresat. Cramponarea de putere e întotdeauna păguboasă în politică și o spun asta din poziția unui lider care i-a surprins pe mulți tocmai prin refuzul de a se agăța de scaun. Câteodată trebuie să ai tăria de a dărâma mai înainte de a construi”, a spus ea.

Tăriceanu anunţă că, de mâine, se vor gândi ce au de făcut pe mai departe.

„Suntem pregătiți, noi, cei din ALDE, să susținem un cabinet cu adevărat în slujba țării, un cabinet cu mai puține ministere decât cabinetul care astăzi a plecat, cu un program de guvernare cu accente liberale și care să-și ia angajamentul că nu va umbla la chestiuni pe care noi le considerăm inalienabile. Un guvern care să nu îndrepte România din nou spre statutul de republică a procurorilor și a generalilor, care să mențină cota unică și care să nu se atingă de pensile si salariile cetățenilor. Urmează o perioadă complicată care poate accentua frământările din politică, iar ele pot antrena frământări economice și sociale. Fac un apel la rațiune, la moderație și la înțelepciune, pentru a găsi împreună cele mai corecte soluții, chiar dacă ele nu vor mulțumi pe toată lumea”, a mai afirmat Tăriceanu.

Citeşte şi:

PSD se reuneşte în şedinţă, vineri, pentru strategia trecerii în Opoziţie. Partidul participă la consultările de la Cotroceni. Ciolacu anunţă „reformă internă”

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni