De Adrian Ilie,

”În fiecare zi avem indicii că, pe nesimțite, se trasează o nouă cortină între țările din Vest și cele din Estul Europei. S-a întâmplat așa și la desemnarea conducerii noii administrații europene, se întâmplă cu permanentul dublu standard pe care îl aplică țărilor nou intrate în UE. UE, ca o imensă moșie personală…”, a scris Călin Popescu-Tăriceanu făcând referire indirectă la ”Cortina de Fier”, sintagmă folosită prima dată de Winston Churchill în martie 1946 pentru a descrie limita dintre țările vest-europene și cele din estul Europei în care Uniunea Sovietică era pe cale să impună dictaturi comuniste.

Tăriceanu vrea să-și probeze aserțiunea prin modul în care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a tratat problema înlocuirii comisarilor aleși ca europarlamentari, Corina Crețu (România) și Andrus Ansip (Estonia).

”Ioan Mircea Paşcu, politician cu experiență și fost vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul României să ia locul Corinei Crețu în postul de comisar european, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Dl. Juncker nu s-a putut opune, deși ar fi dorit, așa că l-a acceptat pe Puiu Pașcu. Dar nu pe postul important deținut de Corina Crețu, ci pur și simplu fără portofoliu, ca şi pe Kadri Simson, propunerea Estoniei. Consecvență, nu glumă, aș zice…”, a afirmat liderul ALDE.

PPE, acuzat de inconsecvență

El amintește că în 1999 a existat o situație similară, dar atunci PPE a vrut să desemneze noi comisari pentru un mandat de numai câteva luni, însă s-au opus celelalte grupuri din Parlamentul European. ”Atunci, perioada rămasă din mandat nu era „prea scurtă” pentru populari, cum pretinde acum popularul domn Juncker”, a comentat Tăriceanu.

Acesta îi cere președintelui Iohannis să susțină mai puternic interesele României în UE. ”Acum ar fi un moment bun pentru dl Klaus Werner Iohannis să pună piciorul în prag și să-și susțină țara lui (mă refer la România, ca să nu fie vreo confuzie)”, a conchis președintele ALDE.

Citește și:Ioan Mircea Pașcu va fi comisar european fără portofoliu. Refuzat de Juncker la Politică Regională

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.