Mergi direct la conținut »
Ioan Mircea Pașcu va fi comisar european fără portofoliu. Refuzat de Juncker la Politică Regională
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Ioan Mircea Pașcu va fi comisar european fără portofoliu. Refuzat de Juncker la Politică Regională

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a acceptat nominalizările făcute de către România și Estonia pentru posturile vacante după alegerea Corinei Crețu și lui Andrus Ansip ca europarlamentari, însă a decis să nu le acorde portofolii specifice în cadrul Comisiei. Ioan Mircea Pașcu și Kadri Simson vor putea doar să ia parte la reuniunile colegiului comisarilor și echipelor de proiecte.

De Adrian Ilie,

Parlamentul European a fost informat de către Juncker că a evaluat capacitatea celor doi se a servi în calitate de comisar, iar rezultatele au fost pozitive.

Cei doi candidați au fost, de asemenea, informați, că vor deveni comisari, însă din cauza duratei reduse a mandatului lor, nu vor primi portofolii specializate în cadrul comisiei. Deciziile lui Juncker au fost aduse la cunoștința lui Antti Rinne, premierul Finlandei, țară care deține președinția rotativă a UE, precum şi premierilor Estoniei şi României, Juri Ratas şi Viorica Dăncilă.

Ioan Mircea Pașcu și Kadri Simson se vor întâlni miercuri cu președinții comisiilor din Parlamentul European, urmând ca votul plenului să fie dat joi. Pașcu și Simson au fost propuși de România și Estonia pentru a înlocui comisarii aleși ca europarlamentari: Corina Crețu, fost comisar pentru Politică Regională, și Andrus Ansip, comisatr pentr Piața Unică Digitală.

Citește și:RFI: Laura Codruța Kovesi rămâne singură în cursa pentru șefia Parchetului European. Ce post va primi contracandidatul ei

Close
Închide
  Close