De Petre Dobrescu,

Publicația și trustul din care Mail on Sunday face parte, Associated Newspapers, acuzate de publicarea ilegală a unei scrisori a lui Meghan către Thomas Markle, vor susține în instanță oportunitatea demersului argumentând că există un interes public “enorm și legitim” în ceea ce privește “relațiile personale” ale membrilor familiei regale.

Tatăl lui Meghan, Thomas Markle/ Foto: Hepta

Documentele arată că Mail on Sunday se va baza pe mărturia lui Thomas Markle, cu mențiunea că acesta “are toate drepturile de a relata propria versiune despre cele întâmplate între el și fiica sa, inclusiv conținutul scrisorii”.

Dacă procesul va ajunge în instanță, atât Meghan, cât și tatăl acesteia ar putea fi chemați să depună mărturie unul împotriva celuilalt, iar potrivit Daily Mail, publicație aparținând aceluiași trust, Thomas Markle este pregătit să-și confrunte fiica în tribunal.

Conform agerpres.ro, în actele depuse în instanță se mai menționează că membrii familiei regale “generează publicitate despre ei și viețile lor și se bazează pe aceasta pentru a-și menține pozițiile privilegiate pe care le dețin și pentru a se autopromova”.

Duchesa of Sussex e în proces cu Mail on Sunday/ Foto: Hepta

Casa de avocatură Schillings, care o reprezintă pe ducesă, a depus în octombrie, la Înalta Curte, o plângere împotriva publicației Mail on Sunday, invocând folosirea inadecvată a informațiilor private, încălcarea drepturilor de autor și încălcarea Legii privind protecției datelor din 2018.

În apărarea sa, publicația susține că ducesa “’nu avea motive întemeiate pentru a presupune că scrisoarea este privată, iar conținutul ei va rămâne astfel”.

Mail on Sunday mai precizează că publicarea scrisorii a venit ca răspuns la un articol “unilateral” apărut în februarie 2019 în revista People, în care apăreau cinci “prieteni apropiați” ai ducesei, a căror identitate nu a fost dezvăluită, care făceau referire la scrisoare, ceea ce înseamnă că existența acestui document a fost menționată public.

Ducii de Sussex și-au anunțat retragerea de la îndatoririle regale/ Foto: Hepta

Prințul Harry și soția lui au anunțat săptămâna trecută că vor să se distanțeze de rolurile lor oficiale de reprezentanți de prim rang ai familiei regale și că doresc să câștige bani pentru a trăi independent, fără să renunțe însă complet la legăturile cu monarhia britanică.

Regina Elisabeta a II-a a consimțit luni să le acorde “o perioadă de tranziție” pe durata căreia ducii de Sussex își vor împărți timpul între Marea Britanie și Canada.

Citeşte şi:

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracțiuni. E acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Momente dureroase la capela Cimitirului Bellu. Familia și prietenii își iau rămas bun de la Cristina Țopescu

Alba-neagra cu siguranța publică: statul dă milioane de euro pentru construcții mari ridicate pe expertize falsificate!

Medicii care prescriau multe medicamente de inimă de la KRKA primeau ”inimioare” în Excel și bani pe contracte de sponsorizare fictivă!