Mergi direct la conținut »
Teatrul Evreiesc de Stat a fost jefuit. Prejudiciul ajunge la 10.000 de euro
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Teatrul Evreiesc de Stat a fost jefuit. Prejudiciul ajunge la 10.000 de euro

Teatrul Evreiesc de Stat a fost jefuit. Prejudiciul ajunge la 10.000 de euro

Teatrul Evreiesc de Stat a fost jefuit în urmă cu câteva zile. Din acest motiv, noua stagiune nu va mai începe la data stabilită iniţial.

De Clara Vacaru,

Neavând un spațiu propriu de depozitare a decorurilor și echipamentelor tehnice, Teatrul Evreiesc de Stat a fost nevoit să apeleze la bunăvoința altor instituții pentru găzduirea echipamentelor din patrimoniul său. Spațiul de depozitare a fost vandalizat, iar teatrul păgubit. Pierderile materiale estimate sunt de aproximativ 8.000 — 10.000 euro, la o primă evaluare.

Managerul instituției, actrița Maia Morgenstern, a declarat, pentru Agerpres, că actorii și personalul administrativ din Teatrul Evreiesc de Stat vor face tot ce se poate ca noua stagiune să nu fie afectată de această situație.

Maia Morgenstern: Trebuie analizată situația foarte serios

În primul rând, este de evaluat care este paguba, aceste lucruri ni s-au cerut. Vedem cum putem continua și cum ne putem desfășura activitatea în aceste condiții. O să găsesc modalități prin care noi să ne continuăm activitatea, și anume: vom închiria, achiziționa, cere sprijinul colegilor din alte teatre și, trebuie să spun, că totdeauna ne-am bucurat și de sprijin, și de înțelegere, și de ajutor. După ce voi discuta și cu colegii și cu cei de la tehnic care sunt spectacolele, vom vedea ce avem de făcut. Eu cred că da (n.r. — deschide noua stagiune a TES). Nu știu. Astăzi nu știu. Trebuie analizată situația foarte serios, pentru că nu este vorba nici de compromis, nici de bifat o acțiune, trebuie doar să fie bine„, a spus Maia Morgenstern.

maia-morgenstern_01.jpg

Ea a precizat că, în această perioadă, se pregătea noua stagiune a teatrului. „Ne pregăteam, urma să intrăm în repetiții, urmează să avem Festival Internațional de Teatru Idiș, urma să începem stagiunea și suntem bucuroși că am fost contractați și contactați și suntem sub contract și cu alte orașe din București care au invitat teatrul să vină cu spectacole. Nu știți câtă bucurie este că suntem doriți și chemați, iar acum … este foarte complicat”, a mai spus managerul instituției.

Potrivit acesteia, Teatrul Evreiesc de Stat „se află în șantier, în reparație, reconfigurare, restaurare” de mai mult timp, iar tot patrimoniul instituției este depozitat, „prin bunăvoința altor teatre”, și într-o clădire dezafectată pusă la dispoziție „prin bunăvoința unei fundații”.

Close
Închide
  Close