Tedy Ursuleanu: Statul dă 234 de lei unui rănit în Colectiv. In plus trebuie să demonstreze că nu i-au crescut degetele arse

19 mai 2017 16:03

Tedy Ursuleanu, una dintre victimele incendiului din Colectiv, spune că trece printr-o umilință în mod frecvent. Pentru grad de handicap 1 ea primește lunar 234 de lei, dar este nevoită să demonstreze că degetele nu i-au crescut între timp.

Tedy spune că este idignată de modul în care funcționează sistemul în România și de faptul că o persoană cu un handicap evident trebuie să îndure umilința periodic.

“Grad de handicap 1 pentru 1 an, poate îmi mai cresc degetele, cine știe!” scria acum câteva zile Tedy Ursuleanu, supraviețuitor al incendiului de la Colectiv, atașand hârtia primită de la DGASPC.

“La cealaltă mână îmi pot mişca doar patru degete, al cincilea este blocat. Am avut fractură de os şi mi-a fost lipit de prima falangă şi stă într-o poziţie incomodă, mă incomodează să strâng pumnul, de multe ori mă lovesc şi sângerează. Va trebui să mă operez la el şi apoi să îmi pun nişte proteze biomecanice” spunea Tedy acum ceva vreme.

“Persoana încadrată în grad grav de handicap, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, pe toată durata handicapului, beneficiază de: indemnizație lunară în cuantum de 234 lei, buget complementar în cuantum de 106 lei, asistent personal sau indemnizație lunară în cuantum egal cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii. De asemenea, persoana încadrată în grad grav de handicap beneficiază și de alte facilități prevăzute de lege (scutire plată chirii, transport, plata dobânzii la creditele pentru achiziționarea unui automobil sau adaptarea/amenajarea locuinței în raport cu nevoile specifice)”, este declarația reprezentanților Ministerului Sănătății.

Tedy Ursuleanu este una dintre persoanele care au scăpat cu viaţă ca prin minune, în urma tragediei din Colectiv, dar tânăra a suferit arsuri severe pe mare parte din trup, a fost operată de mai multe ori, iar degetele de la o mână i-au fost amputate.

Citește și: Una dintre supravieţuitoarele incendiului de la Colectiv, hărțuită de vecini din cauza cicatricilor

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro