“Oamenii de știință avertizează că viitoarele stații 5G vor genera câmpuri electromagnetice de circa 100 de ori mai puternice decât cele ale generațiilor deja în funcțiune, dezvoltând practic un ocean artificial de radiații milimetrice de înaltă frecvență (30-300 GHz), cu imens potențial de risc, pe termen mediu, asupra vieții”, avertizează academicienii români și indică printre problemele medicale cancer, deficit de memorie și tulburări neurologice.
Sunt avantajele mai mari decât riscurile introducerii 5G? Poate noua tehnologie să ne afecteze grav sănătatea?
„Riscurile sunt imprevizibile, încă nu sunt predictibile. S-ar putea ca riscurile să fie mai mari decât avantajele tehnologice. Nu putem să tot lăudăm tehnologiile astea la care omenirea nu a fost încă expusă și nu are o experiență”, a declarat Victor Voicu.
„Cei tehnologici și cei interesați spun: ‘Stai, am luat măsuri’. Sunt și mulți oameni de știință care s-au radiat. Există un cor și asocieri de oameni de știință, inclusiv europeni, zeci, sute de oameni de știință, care spun: ‘Atenție! Vedeți că ne expunem și ne facem crierii pulbere’. Oboseală, tulburări neurologice, de memorie, de comportament, mai ales la generația tânără, inclusiv cancerul pe creier, boli neurodegenerative etc'”, a mai spus vicepreședintele Academiei Române.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro