Mergi direct la conținut »
Telecabina de la Deva s-a defectat a doua oară în această săptămână. 13 turiști, printre care doi copii, sunt blocați
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Telecabina de la Deva s-a defectat a doua oară în această săptămână. 13 turiști, printre care doi copii, sunt blocați

Telecabina de la Deva s-a defectat a doua oară în această săptămână. 13 turiști, printre care doi copii, sunt blocați

Nu mai puțin de 13 turiști, printre care doi copii de 6 și 7 ani, au rămas blocați, după ce telecabina de la Deva s-a defectat a doua oară în această săptămână. Oamenii voiau să ajungă cu telecabina spre Cetatea Deva.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au anunțat că pompierii au intervenit, duminică, pentru a salva 13 persoane care au rămas blocate în telecabina de la Dealul Cetății, relatează Mediafax.ro.

În telecabina care urca spre Cetatea Deva se aflau 11 adulți și doi copii, cu vârste de 6 și 7 ani, în momentul în care instalația pe cablu s-a defectat.

„Pompierii au decis aducerea în siguranţă la sol a turiştilor cu ajutorul unei scări culisabile. La coborârea pe scară turiştii vor fi asiguraţi, pentru prevenirea unei accidentări, cu echipament specific de salvare.În sprijinul oamenilor a fost direcţionat spre telecabină şi un echipaj medical cu o ambulanţă tip B2. La o primă evaluare turiştii nu par a prezenta probleme medicale. Telecabina este blocată pe şină, la mijlocul traseului, la aproximativ 5 metri de la sol”, au precizat reprezentanții ISU Hunedoara.

Telecabina de la Deva s-a defectat și luni, când 19 turiști au rămas blocați. Atunci, instalația s-a defectat din cauza unei scurte căderi de tensiune, urmată de un șoc electric, așa cum au explicat reprezentanții Primăriei Deva.


Citește și EXCLUSIV / PSD-iștii se așteaptă la incidente, la nunta fiului lui Liviu Dragnea. „Suntem pregătiți să facem față”


 

Close
Închide
  Close