Mergi direct la conținut »
Teodorovici: Creșterea economică de 5% depășește chiar și estimările Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Atac la Președinție și Consiliul Fiscal
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri

Teodorovici: Creșterea economică de 5% depășește chiar și estimările Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Atac la Președinție și Consiliul Fiscal

Creșterea de 5% pe primul trimestru din acest an depășește estimările Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP), a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor. Acesta a atacat FMI, Comisia Europeană și Consiliul Fiscal, pe care le acuză că oferă prognoze mult prea conservatoare.

„Datele INS privind creşterea de 5% în trimestrul I depăşesc chiar şi estimarea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, ceea ce este un lucru bun. Prognoza Guvernului prevedea o creştere de 4,5% în primul trimestru şi o creştere de 5,5% pe întreg anul. Aceste date reprezintă un semnal puternic față de faptul că economia României creşte aşa cum ne-am prognozat şi accentuează faptul că economia românească este una performantă”, a spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă ținută la Guvern.

Teodorovici a atacat FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană, și Consiliul Fiscal, despre care spune că oferă estimări prea conservatoare și, din această cauză, există un cost indirect în economie. Acest cost indirect se traduce în investiții mai puține din cauza climatului pesimist.

De asemenea, a atacat și Administrația Prezidențială pe aceeași temă.

Avalanșă de fonduri europene

Teodorovici, care este și ministru interimar al Fondurilor Europene, a spus că 6,6 miliarde de euro au fost plăți directe făcute către fermieri, iar alte 4,9 miliarde de euro au fost primite din fonduri structurale.

Close
Închide
  Close