De Alexandra Nistoroiu, Cătălin Tolontan,

Ajuns duminică la Constanța, ministrul Nelu Tătaru a fost întrebat ce face Constantin Dina, constănțeanul care ocupă funcția de șef al corpului de control și care era internat în spitalul pe care Tătaru tocmai îl vizitase.

”E bine, e aici, e asimptomatic, chiar dacă a fost testat pozitiv. Nu am fost la dânsul să-l văd”, a răspuns ministrul. Întrebat dacă el a fost printre contacții lui Dina, Tătaru a spus că nu, dar că ”va urma o anchetă epidemiologică”.

Angajații Ministerului Sănătății au fost surprinși când la nici două zile, marți dimineață, l-au văzut pe Dina la minister. ”Ne-a spus că e bine, atât în prima fază”, au povestit oameni din MS pentru Libertatea.

După-amiază a apărut o știre în publicaţia replicaonline.ro, în care scrie că Dina a fost externat, după ce testele efectuate la “Matei Balş” ar fi arătat că nu are, de fapt, COVID-19.

Cum Ministerul Sănătăţii nu a revenit cu un comunicat oficial, angajații au fost primii dezorientați. ”Dacă Dina a avut boala şi, între timp, s-a negativat, el ar trebui să fie încă sub izolare la domiciliu, pentru siguranţa celorlalţi”, au spus oamenii. 

În schimb, dacă Dina a fost fals diagnosticat iniţial, în baza unui test rapid- şi nu în urma testului molecular de diagnostic, şi  mai ales fiind asimptomatic, nu exista niciun motiv pentru internarea acestuia într-un spital de boli infecţioase sau pornirea unei anchete epidemiologice la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi:

Ordin dat de Raed Arafat: De azi, se interzic consultațiile și internările pentru tratamente sau operații non-urgente, inclusiv la privați

Primul deces al unui ambulanțier din România, din cauza COVID-19. Bărbatul de 52 de ani a făcut stop cardiac la spital

Un profesor de psihologie explică modurile prin care putem să ocolim frica și cum scade aceasta imunitatea

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă