MENIU CAUTĂ

Theresa May prevede negocieri dure privind Brexitul, după afirmațiile făcute de Angela Merkel

Distribuie

Premierul britanic Theresa May a afirmat că declarațiile făcute de Angela Merkel privind Brexitul arată cât de dure vor fi negocierile privind termenii în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, relatează BBC News.

Angela Merkel a afirmat că unii britanici au ”iluzii” să creadă că pot să negocieze un acord cu privire la viitoarea relaţie dintre Londra şi Bruxelles înainte de a finaliza acordul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Aceste afirmații au fost comentate de Theresa May, care se află într-o vizită de campanie la Leeds.„Am văzut comentariile cancelarului Merkel. Spune că Marea Britanie îşi face ‘iluzii în legătură cu procesul, iar cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt de acord”, a afirmat premierul britanic, care a ținut să precizeze că negocierile privind Brexitul se anunță a fi extrem de dure.

Totodată, ea a subliniat că este nevoie de o majoritate conservatoare sporită pentru a-şi consolida poziţia de negociere.

„Cu toate acestea, oponenţii noştri încearcă să perturbe aceste negoceri, în acelaşi timp în care celelalte 27 de state europene se pregătesc să ni se opună. Această abordare nu poate să însemne decât un singur lucru, incertitudine şi instabilitate, ceea ce generează un risc profund pentru economia noastră în creştere, cu taxe mai mari, mai puţine locuri de muncă, mai multă risipă şi o datorie mai mare”, a atras atenţia premierul britanic.

În aceste condiţii, ea a lansat un apel către susţinătorii tradiţionali ai laburiştilor să voteze Partidul Conservator pe 8 iunie, când britanicii sunt chemați la urne, după ce Theresa May a convocat alegeri anticipate.

Citește și:

Citește mai multe despre Angela Merkel, Theresa May și BREXIT pe Libertatea.

Comentarii