”Toți salvatorii montani din Europa au lansat o campanie prin care roagă turiștii să meargă cât mai puțin la munte, astfel încât să se reducă numărul de accidente și să nu se încarce mai mult sistemul sanitar care acum are cu totul și cu totul alte probleme. O parte din echipele din România, având în vedere că nu au posibilitatea să verifice starea traseelor la ieșirea lor din iarnă, să vedem care e starea potecilor, a marcajelor, a potecilor, mai ales că acum încă nu s-a dus zăpada de pe munte și încă e pericol de avalanșă, au declarat traseele închise”, a declarat, pentru Libertatea, Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani (ANSMR) din România.

Sabin Cornoiu mai adaugă faptul că turiștii trebuie să înțeleagă că aceste trasee sunt închise, dar nu sunt interzise. Însă recomandarea salvamontiștilor este ca aceștia să stea acasă.

E treaba lor ce fac (a turiștilor – n.r.), deși acest mers pe munte intră în contradicție cu legislația de urgență sau ordonanța militară dată acum.

Șeful ANSMR România:

În România sunt aproape 800 de salvatori montani. Din aceștia, 350 sunt angajați, iar ceilalți sunt voluntari.

Citeşte şi:

Cifră oficială șocantă: 127 de cadre medicale de la Spitalul Județean Arad și-au luat concediu medical de la începutul COVID

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente