De Andreea Radu,

După o perioadă de șase luni petrecută în spaţiu, astronauții au avut nevoie de ajutor pentru a ieşi din capsulă. Specialişti de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan i-au asistat la coborâre pe cei trei, notează Agerpres.

Anne McClain este ajutată să iasă din capsula Soyuz MS-11
David Saint-Jacques este purtat pe brațe de o echipă de oameni
Oleg Kononenko, la ieșire din capsulă

Înainte de a părăsi staţia spaţială, Kononenko i-a predat comanda ISS compatriotului său Alexei Ovcinin.

David Saint-Jacques, aflat în prima sa misiune pe ISS, a doborât recordul de timp petrecut în spaţiu de un canadian: 204 de zile, faţă de 187 cât a petrecut compatriotul său Robert Thirsk.

Celor trei li s-au alăturat în martie rusul Alexei Ovcinin şi americanii Nick Hague şi Christina Koch. Aceasta din urmă ar trebui să petreacă aproape 11 luni la bordul ISS, depăşind recordul pentru cea mai lungă perioadă de timp petrecută în spaţiu de o femeie, a declarat NASA în luna aprilie.


Capsulă Soyuz a aterizat, marți, în Kazahstan

Recordul actual este deţinut de un o altă astronaută americană, Peggy Whitson, care a petrecut 288 de zile pe ISS între 2016 şi 2017.

Următoarea lansare către ISS este programată pentru 20 iulie, când un american, un rus şi un italian vor ajunge la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Foto: EPA


Cum au economisit estonienii 140 de ani de muncă. Țara cu toate serviciile online oferă experiența lor gratuit, oricui vrea să implementeze sistemul | CORESPONDENȚĂ DIN TALLINN (4)


Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult