Aceste întrebări îi ajută pe angajatori să înțeleagă mai rapid profilul candidatului și cât de bine s-ar potrivi postului oferit.

Dar și potențialii angajați ar trebui să pună câteva întrebări încuietoare angajatorilor la interviu înainte de a semna un eventual contract, susține businessinsider.com.

Astfel, și candidații pot evalua dacă locul de muncă ales ar fi un mediu sănătos, în care ar putea munci cu spor.

Ce tip de copac ți-ai dori să fii?

Sunt celebre câteva dintre întrebările adresate de angajatori candidaților la diverse posturi, care par mai degrabă potrivite pentru un test de cultură generală sau pentru un joculeț psihologic decât pentru un interviu de angajare.

Candidații la un post au fost întrebați, de exemplu, cam câți Big Mac cred ei că se vând în SUA într-un an (la Facebook), ce tip de copac și-ar dori să fie (la Cisco) sau de câtă vopsea cred că ar fi nevoie pentru a vopsi toate clădirile din Neqw York (la Google).

Deși majoritatea candidaților se tem de întrebările capcană, s-a dovedit că doar 10 la sută renunță să aplice la companiile care le aplică.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

Dar, așa cum angajatorii se folosesc de metode „neortodoxe” pentru a „umaniza” și ușura procesul de angajare, la fel și candidații se pot folosi de întrebări încuietoare pentru a-și testa posibilul angajator.

Cât de importantă este misiunea companiei?

Un studiu Gallup din 2012 a arătat că mai puțin de jumătate dintre angajați (41%) susțin cu tărie că știu ce reprezintă compania lor și ce o face unică.

Atunci când nu înțelegem scopul companiei la care lucrăm, vedem munca doar ca pe un element de pe lista cu lucruri obligatoriu de făcut într-o zi și nu ne simțim motivați.

Dacă intervievatorul nu poate articula nimic despre valoarea și importanța misiunii companiei, acesta poate fi un indicator al nivelului scăzut al companiei.

Care sunt cele mai rapide ședințe?

Ședințele interminabile sunt întâlnite în aproape toate companiile. E supărător să stai în ședințe interminabile. Dar acestea reprezintă o realitate curentă.

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală
Recomandări

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală

Conform unui studiu recent, peste 71% dintre angajați își pierd timpul săptămânal din pricina ședințelor inutile sau anulate între timp.

Când vedem că zilele de lucru ne sunt „mâncate” de ședințe, motivația și productivitatea scad, făcând ravagii în nivelul nostru de satisfacție la muncă.

Companiile cele mai bune realizează pericolul ședințelor inutile și fac pași în direcția maximizării productivității.

Întreabă-l pe angajatorul tău care sunt cele mai rapide ședințe. dacă angajatorul e în stare să-ți descrie o ședință cu un sens clar, cu rezultate pozitive și care-i implică și pe angajați și punctele lor de vedere, e semnul că ai nimerit o companie sănătoasă.

Puteți descrie relația cu personalul auxiliar al companiei?


Ecistă o strânsă legătură între percepția angajaților despre corectitudinea angajatorului și satisfacția la locul de muncă.

Vrem să știm că toți angajații au șanse egale. Întrebându-l despre relația cu personalul auxiliar ne putem forma o părere despre corectitudinea angajatorului.

Orice angajator ar spune că oferă șanse egale tuturor angajaților, dar întrebați-l despre relația cu personalul auxiliar (de la curățenie, de la pază etc), ca să-ți dai seama dacă toți angajații sunt la fel de importanți.


Citeşte şi:

Doi frați, două destine fericite! David Dobrincu, vedetă la doar 8 ani, Sebastian, milionar în America la 20 de ani

Un bulgar e ghid în Tallinn pentru cei care vor să înțeleagă ”mafia estoniană” din zona de bussines. Reportaj în Mecca afacerilor!

Polonia va crește salariul minim pe economie la o mie de dolari până în 2023. ”Era forței de muncă ieftine s-a terminat”

Motivul incredibil care determinat-o pe Kim Clijsters să revină pe teren după 7 ani. Sorana Cirstea!
GSP.RO

Motivul incredibil care determinat-o pe Kim Clijsters să revină pe teren după 7 ani. Sorana Cirstea!

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții
HOROSCOP

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții