Mergi direct la conținut »
Trei întrebări sclipitoare pe care le poți adresa angajatorului tău la interviu ca să vezi dacă acel loc de muncă ți se potrivește
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Trei întrebări sclipitoare pe care le poți adresa angajatorului tău la interviu ca să vezi dacă acel loc de muncă ți se potrivește

Trei întrebări sclipitoare pe care le poți adresa angajatorului tău la interviu ca să vezi dacă acel loc de muncă ți se potrivește

Întrebările „ciudate” sunt tot mai populare printre angajatori la interviurile cu potențialii angajați, mai ales în marile companii din domeniul IT.

Aceste întrebări îi ajută pe angajatori să înțeleagă mai rapid profilul candidatului și cât de bine s-ar potrivi postului oferit.

Dar și potențialii angajați ar trebui să pună câteva întrebări încuietoare angajatorilor la interviu înainte de a semna un eventual contract, susține businessinsider.com.

Astfel, și candidații pot evalua dacă locul de muncă ales ar fi un mediu sănătos, în care ar putea munci cu spor.

Ce tip de copac ți-ai dori să fii?

Sunt celebre câteva dintre întrebările adresate de angajatori candidaților la diverse posturi, care par mai degrabă potrivite pentru un test de cultură generală sau pentru un joculeț psihologic decât pentru un interviu de angajare.

Candidații la un post au fost întrebați, de exemplu, cam câți Big Mac cred ei că se vând în SUA într-un an (la Facebook), ce tip de copac și-ar dori să fie (la Cisco) sau de câtă vopsea cred că ar fi nevoie pentru a vopsi toate clădirile din Neqw York (la Google).

Deși majoritatea candidaților se tem de întrebările capcană, s-a dovedit că doar 10 la sută renunță să aplice la companiile care le aplică.

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

Dar, așa cum angajatorii se folosesc de metode „neortodoxe” pentru a „umaniza” și ușura procesul de angajare, la fel și candidații se pot folosi de întrebări încuietoare pentru a-și testa posibilul angajator.

Cât de importantă este misiunea companiei?

Un studiu Gallup din 2012 a arătat că mai puțin de jumătate dintre angajați (41%) susțin cu tărie că știu ce reprezintă compania lor și ce o face unică.

Atunci când nu înțelegem scopul companiei la care lucrăm, vedem munca doar ca pe un element de pe lista cu lucruri obligatoriu de făcut într-o zi și nu ne simțim motivați.

Dacă intervievatorul nu poate articula nimic despre valoarea și importanța misiunii companiei, acesta poate fi un indicator al nivelului scăzut al companiei.

Care sunt cele mai rapide ședințe?

Ședințele interminabile sunt întâlnite în aproape toate companiile. E supărător să stai în ședințe interminabile. Dar acestea reprezintă o realitate curentă.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Conform unui studiu recent, peste 71% dintre angajați își pierd timpul săptămânal din pricina ședințelor inutile sau anulate între timp.

Când vedem că zilele de lucru ne sunt „mâncate” de ședințe, motivația și productivitatea scad, făcând ravagii în nivelul nostru de satisfacție la muncă.

Companiile cele mai bune realizează pericolul ședințelor inutile și fac pași în direcția maximizării productivității.

Întreabă-l pe angajatorul tău care sunt cele mai rapide ședințe. dacă angajatorul e în stare să-ți descrie o ședință cu un sens clar, cu rezultate pozitive și care-i implică și pe angajați și punctele lor de vedere, e semnul că ai nimerit o companie sănătoasă.

Puteți descrie relația cu personalul auxiliar al companiei?


Ecistă o strânsă legătură între percepția angajaților despre corectitudinea angajatorului și satisfacția la locul de muncă.

Vrem să știm că toți angajații au șanse egale. Întrebându-l despre relația cu personalul auxiliar ne putem forma o părere despre corectitudinea angajatorului.

Orice angajator ar spune că oferă șanse egale tuturor angajaților, dar întrebați-l despre relația cu personalul auxiliar (de la curățenie, de la pază etc), ca să-ți dai seama dacă toți angajații sunt la fel de importanți.


Close
Închide
  Close