Mergi direct la conținut »
Trei membri ai familiei regale din Kuweit,condamnaţi la 5 ani de închisoare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Trei membri ai familiei regale din Kuweit,condamnaţi la 5 ani de închisoare

Trei membri ai familiei regale din Kuweit,condamnaţi la 5 ani de închisoare

Trei membri ai familiei regale din Kuweit au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare fiecare pentru insulte aduse unor judecători de rang înalt, pe care ar fi încercat să-i intimideze publicând înregistrări video false pe internet în care îi acuzau de luare de mită. Un tribunal din Kuweit a condamnat luni trei membri ai familiei regale din această țară la cinci ani de închisoare fiecare pentru insulte la adresa unor judecători rang înalt.

Ei au fost acuzaţi iniţial de insultarea şeicului Jaber Al Ahmad Al Sabah şi că au realizat înregistrări false prin care incriminau judecători de rang înalt de luare de mită.

Pe lângă cei trei membri ai familiei regale, luni au mai fost condamnaţi patru susţinători ai acestora. Trei dintre aceștia au primit câte o pedeapsă de cinci ani de închisoare, iar al patrulea una de zece ani.

Printre cei condamnaţi se află şeful Agenţiei Naţionale de Securitate, Athbi al-Fahad Al Sabah, nepotul monarhului.

În documentul sentinţei pronunţate obţinut de Associated Press marţi, există referiri la conversaţii de pe aplicaţia WhatsApp purtate între condamnaţi despre planul de a publica anonim înregistrări video false pe Twitter prin care suprindeau aşa-zişi judecători de rang înalt în timp ce primeau mită.

Close
Închide
  Close