MENIU CAUTĂ
09 Noi. 2018 22:16

Trei polițiști și un jandarm din Timișoara, condamnați pentru că au bătut cu bestialitate doi tineri. Trebuie să le dea și 115.000 de euro daune morale

Distribuie

Trei polițiști și un jandarm din Timișoara au fost condamnați la pedepse cu suspendare după ce au bătut cu bestialitate doi tineri. Polițiștii și jandarmii se aflau în urmărirea unei persoane, dar au confundat mașina acestuia cu cea a tinerilor, pe care i-au bătut zdravăn cu mai multe bastoane telescopice, de metal. Victimele au avut nevoie de multe zile de spitalizare, iar judecătorii le-au acordat și daune morale de 115.000 de euro. Decizia magistraților de la Tribunalul Timiș nu este însă definitivă.

Cei trei polițiști judecați pentru infracțiuni de abuz în serviciu, vătămare corporală sau purtare abuzivă sunt Țicu Darin, Necula Marius Gelu, Gruber Alexandru iar jandarmul se numește Gavrilă Alexandru Eugen.

Ei sunt acuzați că în noiembrie 2017, în timp ce erau pe urmele unui urmărit național, au confundat mașina pe care ar fi trebuit să o oprească cu o alta, în trafic. I-au bătut cu bestialitate pe doi tineri nevinovați aflați în autoturismul greșit, în localitatea Urseni, relatează tion.ro.

Polițiștii au primit pedepse cu suspendare între opt luni și trei ani de închisoare, în funcție de participarea fiecăruia la comiterea faptelor. În plus, au primit interdicții de a mai desfășura activitatea de polițiști pentru trei ani. Jandarmul a primit și el doi ani și o lună de închisoare cu suspendare, și interdicția de a profesa pentru trei ani.

În plus, cei patru condamnați au de făcut și aproximativ 100 de zile de muncă în folosul comunității, trebuie să le achite victimelor daune morale de 115.000 de euro dar și cheltuieli de spitalizare în valoare de 13.889,55 lei.

Decizia nu este însă definitivă.

Sursa foto: tion.ro


Citește și: Judecătorii lui Liviu Dragnea de la ICCJ. De cine a scăpat președintele PSD și de cine se lovește la judecată


 

Citește mai multe despre Bataie, jandarmi și Timiș pe Libertatea.

Comentarii