De Adrian Ilie,

Precizarea legată de poziția SUA a fost fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Consiliului Securității Naționale, Garrett Marquis. ”Nu am fost de acord nu o inițiativă a G7 care nu a inclus consultări cu Bolsonaro. Cea mai constructivă modalitate de a sprijini eforturile actuale ale Braziliei este în coordonare cu guvernul brazilian”, a scris Marquis pe Twitter.

Acesata a arătat că Statele Unite au o relație veche cu Brazilia în ce privește mediul, inclusiv un parteneriat prin care au fost alocate 80.000.000 de dolari pentur conservarea biodiversității de pe Amazon.

De altfel, Donald Trump s-a declarat pregătit să ajute Brazilie încă de săptămâna trecută.

Președintele american nu a participat la sesiunea de luni a G7 privind biodiversitatea și clima din cauza programului încărcat, dar președintele Franței, Emmanuel Macron, a precizat că a fost prezentă o delegație americană. ”El nu a fost în sală, dar a fost echipa sa. N-ar trebui să interpretați absența președintelui american. Statele Unite sunt alături de noi în ce privește biodiversitatea și inițiativa pentru Amazon”, spunea Macron.

Inițial, președintele Braziliei nu a acceptat ajutorul financiar pe care l-a numit ”colonialist și imperialist”, dar s-a răzgândit cu condiția ca Macron să-și ceară scuze pentru că l-a caracterizat drept ”extraordinar de nepoliticos” pe Bolsonaro.

Citeşte şi:

Incendiile din Africa, mai numeroase decât cele din Amazonia. Cât de gravă este situația

Preşedintele Braziliei acceptă până la urmă ajutorul financiar de la G7, pentru salvarea Pădurii Amazoniene

Emmanuel Macron, atac la președintele Braziliei după ce acesta a jignit-o pe Brigitte

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor