Mergi direct la conținut »
Trump și-ar fi declarat o avere mai mare pentru a fi inclus în topul Forbes
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Trump și-ar fi declarat o avere mai mare pentru a fi inclus în topul Forbes

Trump și-ar fi declarat o avere mai mare pentru a fi inclus în topul Forbes

 

Trump și-ar fi declarat o avere mai mare pentru a fi inclus în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume, a declarat un jurnalist al celebrei reviste americane. Înainte de a deveni președinte, Donald Trump a mințit Forbes în legătura cu averea acumulată în anii 80.

Jurnalistul american Jonathan Greenberg a povestit pentru CNN că Trump a încercat să treacă drept John Barron, unul dintre şefii Organizaţiei Trump, și făcut ca o avere de 5 milioane de dolari să o facă să pară de 100 de milioane, pentru a fi inclus în Forbes 400.

În 2017, Forbes scria că președintele american a avut în 2017 o avere de 3,1 miliarde de dolari, în scădere față de 2016 și se află pe locul 248 în topul miliardarilor americani și pe locul 766 în lista celor mai bogați oameni din lume.

Averea lui nu este, însă, publică, așa cum s-a întâmplat cu restul președinților americani. Trump a întrerupt tradiţia ca americanii să poată citi declaraţia lui de venit. Dar săptămâna aceasta, CNN a publicat detaliat averea șefului statului: 307,7 milioane de dolari – proprietăţi de golf, 139,8 milioane de dolari – bunuri imobiliare, 105,4 milioane de dolari – hoteluri, 14 milioane de dolari – afaceri în entertainment, 8,8 milioane de dolari – avioane.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

În plus, el primeşte o indemnizaţie din partea Sindicatului Actorilor Americani – în urma reality-show-ului pe care l-a realizat, dar şi venituri de pe urma folosirii numelui lui la nivel internaţional şi a unui carusel din Central Park.

În perioada în care este preşedinte, toată averea este controlată de copiii lui şi de un administrator.

Una dintre cele mai mari controverse legate de Donald Trump este averea sa. Miliardarul susține că aceasta ajunge la zece miliarde de dolari, însă revista Forbes nu ridică numărul mai sus de 4,1 miliarde de dolari. Sunt multe întrebări care se puneau chiar după câștigrea alegerilor: Spune Donald Trump adevărul sau exagerează în privința succesului său pe plan financiar?


Citește și: Analiză BBC: Ce înseamnă, de fapt, suspendarea testelor nucleare de Coreea de Nord. Ce urmărește Kim Jong-un


Close
Închide
  Close