Mergi direct la conținut »
Tudor ”Tudy” Ionescu vrea vignietă în București. Noua taxă pentru automobiliști cerută de consilierul general
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Tudor ”Tudy” Ionescu vrea vignietă în București. Noua taxă pentru automobiliști cerută de consilierul general

Consilierul general Tudor "Tudy" Ionescu a cerut organizarea unui referendum în București pentru introducerea unei noi taxe pentru automobiliști. Consilierul ALDE susține introducerea unui sistem de vignete pentru taxarea șoferilor care pătrund în orele de vârf în centrul Bucureștiului. Sistemul se vrea similar celui folosit la Londra și are scopul declarat de reducere a poluării și strângerea de bani care să fie investiți în transportul public, se arată în expunerea de motive. Bucureștenii trebuie însă să aibă ultimul cuvânt asupra oportunității acestui sistem de taxare, crede Tudor Tim Ionescu.

Restul consilierilor locali nu par însă prea încântați de această idee și cred că sunt alte priorități pentru bucureșteni.

Taxarea automobilelor a devenit mai mult decât necesară în orașele mari pentru că aglomerarea și poluarea au atins cote alarmante. Bucureștiul va deveni un oraș mult mai puțin poluat. Întrucât ne confruntăm pe de-o parte cu această necesitate și pe de altă parte cu o măsură care va afecta în mod considerabil bucureștenii, la nivel de taxare, considerăm că decizia asupra acestei restricționări este una care trebuie să aparțină bucureștenilor în primul rând. Astfel, realizarea în premieră a unui referendum în București este necesară pentru această temă extrem de importantă, care vizează sănătatea noastră a tuturor, calitatea aerului în capitală dar și taxarea noastră a tuturor”, se arată în expunerea de motive a proiectului, prezentat de hotnews.ro.

Întrebarea propusă pentru referendum este următoarea: „Sunteți de acord cu restricționarea accesului auto în perimetrul delimitat în interiorul zonei centrale a Municipiului București prin identificarea și implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete?”.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Tudor Ionescu a adus în sprijinul său exemplul Londrei, unde o asemenea taxă a fost introdusă în 2003, ajungând acum la valoarea de 11,5 lire pe zi.

Consilierul ALDE Tudor „Tudy” Ionescu este cunoscut mai ales din zona mondenă, fiind protagonistul unui scandal sexual în 2015, alături de iubita lui din acea perioadă, Oana Zăvoranu.


Citește și: Banii de consolidări ai Bucureştiului, investiți în …viitor! Gabriela Firea bagă 750.000 de euro în senzori seismici care culeg date pentru inginerii constructori


 

Close
Închide
  Close