Mergi direct la conținut »
Twitter adoptă noi reguli pentru combaterea discursului instigator la ură referitor la religie
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Twitter adoptă noi reguli pentru combaterea discursului instigator la ură referitor la religie

Twitter adoptă noi reguli pentru combaterea discursului instigator la ură referitor la religie

Twitter filtrează, începând de marţi, mesajele care conţin discurs instigator la ură referitor la apartenenţa religioasă, încercând să extindă astfel lupta împotriva mesajelor agresive publicate pe reţelele de socializare. Compania precizează că mesajele publicate anterior zilei de marţi şi raportate vor fi de asemenea eliminate.

Twitter a precizat pe blogul companiei, că va şterge mesajele care ‘„dezumanizează persoanele pe baza apartenenţei religioase”, după ce existenţa unor astfel de mesaje îi va fi semnalată, potrivit Agerpres.

Twitter nu precizează în schimb în articolul de pe blog dacă tweeturile publicate după înăsprirea regulilor vor fi însoţite de suspendarea contului persoanei care a postat mesajul. Twitter s-a angajat într-o mişcare mai amplă de luptă împotriva limbajului urii pe platforma sa. Compania condusă de Jack Dorsey a anunţat recent măsuri împotriva mesajelor liderilor politici care incită la violenţă sau la ură.

Citește și

Locuri de joacă la 1,5 milioane de euro bucata! Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5, cheltuie 54 de milioane de euro ca să amenajeze 34 de părculețe

Close
Închide
  Close