MENIU CAUTĂ
, de Sorina Ionaşc

Ultima zi de lucru a celui mai controversat postac: George Harabagiu. Mărirea și decăderea unui propagandist-şef la PSD

Distribuie

Ultima zi a celui mai controversat postac: George Harabagiu. Postacii au apărut odată cu evoluţia tehnologică. Este, cumva, explicabil, când vezi că electoratul se mută pe reţelele de socializare, că alegerile se câştigă pe Facebook. Despre propagandă, nu spunem multe. Ştim cu toţii cum funcţionează şi ştim cum arată manipularea. Am avut o mostră solidă cu episodul „Simona Halep, huiduită”, când mai multe organizaţii PSD au distribuit ştiri şi mesaje care arătau că marea tenismenă a fost huiduită pe Arena Naţională, şi nu Gabriela Firea. Şi am putut să vedem şi cum funcţionează coordonarea propagandei pe reţelele de mesagerie. George Harabagiu, de acum fost coordonator al postacilor PSD, a reuşit să-şi trăiască celebritatea mai puţin de 24 de ore.

Era miercuri, ora 8:37. Cei care se ocupă de propaganda PSD pe reţelele de socializare primesc, încă de dimineaţă, mesaj de la şeful lor. George Harabagiu are o misiune: să învingă adevărul. Trollii au avut o seară grea, au fost nevoiţi să distribuie masiv mesaje false din campania „Simona Halep, huiduită”, dar nu a fost suficient. Internauţii de pe reţelele de socializare au reacţionat, aşa că propaganda PSD nu a avut succesul scontat.

George Harabagiu

  • 08.37 –  „Neaţa tuturor! După cum estimam încă de ieri, va trebui să facem facţă unei OFENSIVE DISPERATE din partea adersarilor. În mare parte, MOBILIZAREA LOR se datorează autosuficienţei unei părţi importante din angrenajul nostru care a considera ca după succesul mittingului….trebuie să-şi ia o pauză. V-am avertizat în ceea ce priveşte tempo-ul…ritmul care TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ ACELAŞI INDIFERENT DE SITUAŢIE. Astăzi vă voi prezenta rezultatele monitorizării care sunt DEZASTRUOASE! Cauze ar fi multiple..Însă. TOT ASTĂZI O SĂ FIVEDESC CĂ SUNT ÎN STARE să fac orice…ca să echilibrez balanţa! Tot ceea ce vă cer, este MOBIILIZARE ŞI DISCIPLINĂ. RESPECTAŢI ORELE PT POSTĂRI PE OFICIALE ŞI INTENSIFICAŢI ACTIVITATEA DE DISEMINARE PE GRUPURI”
  • Priviţi aici….analizaţi şi CONŞTIENTIZAŢI CĂ AVEŢI O (MICĂ) PARTE DIN VINĂ”.

Pentru că ofensiva pe Facebook era mare, iar fostul premier Victor Ponta a dezvăluit numele celui care stă în spatele campaniei „Simona Halep, huiduită”, George Harabagiu începe să primească telefoane de la jurnalişti. Chiar şi de la noi, doar că fără succes. Aşa că la ora 9:21, Harabagiu era prins la telefon de PressOne, unde a ieşit un interviu de manual. Un manual al trollilor.

Puţin după ora 10, interviul se încheie, aşa că George Harabagiu poate să revină la misiunea lui: să învingă adevărul. La 10:56, o nouă sarcină pentru postacii de partid.

George Harabagiu le cere postacilor să distribuie o ştire Antena 3, în care era prezentat titlul ”Operaţiunea «Răspândiţi ura»”. Făcea referire la prezenţa protestatarilor #Rezist la premierea Simonei Halep şi presupusul atac la adresa Gabrielei Firea.

  • 10:56 – „MAXIMIZAŢI IMPACTUL POSTĂRII. DISTRIBUIŢI ÎN GRUPURI! SHARE ALERTAŢI ORGANIZAŢIILE ŞI GRUPURILE DE DISEMINARE DIN JUDEŢE   

  • „Reluăm activitatea! RUGĂMINTEA MARE ESTE SĂ NU INTERACŢIONĂM (cel puţin pt următoarele 24 de ore) cu postările agresive! Riscăm să facem o mare greşeală: SĂ-I SCOATEM DIN BULA LOR! Ei se mişcă într-un perimetru bine definit. DACĂ PRIN ATITUDINEA NOASTRĂ GENERĂM EMOŢIE, REZULTATUL VA FI MOBILIZAREA LOR! Bine şi dacă ne atacă_ ar fi întrebarea firească! Răspuns: DACĂ NE MOBILIZĂM EXEMPLAR ŞI OCUPĂM FEED-UL, LE VA FI IMPOSIBIL SĂ NE ATACE PE TOATE SUBIECTELE PE CARE LE PROMOVĂM! Prin atacuri, a nu se înţelege comentarii! Asta vor face mereu! Dar IMPACTUL e ZERO dacă nu-i atragem într-o zonă în care să ATACE MOBILIZAT şi CONSTANT! Deci…calm, fără să generăm EMOŢIE!!! Ne panicăm foarte repede! Asta şi urmăresc ei! Să ne deturneze de la obiectivele NOASTRE! DACĂ NE PANICĂM, LE FACEM JOCUL!!!”

Între timp, parlamentarii PSD spun că nu ştiu, că n-au văzut, nu au citit respectivele postări mincinoase de pe conturile unor organizaţii judeţene ale partidului.

La 13:56, apare interviul pe site-ul PressOne, în care Harabagiu ar fi trebuit să lămurească o problemă simplă: este sau nu este el coordonatorul postacilor PSD, cel puţin pe mesajele „Simona Halep huiduită”.

„Folosirea termenului de „șobolan” nu face o directă legătură cu un anumit element de propagandă. Cei de la deratizare, care ne apără de șobolani, fac propagandă?!”, George Harabagiu, PressOne.

Răspunsurile lui, aşadar, nu au arătat altceva decât cum este personajul şi, astfel, reţelele de socializare au izbucnit iar. Iar George Harabagiu trebuia să repare impactul negativ asupra PSD, aşa că vine cu un nou mesaj pentru postaci.

George Harabagiu

  • 14:29 – IMPORTANT! Continui să primesc mesaje prin care toată lumea mă avertizează de ATACURILE ADVERSARILOR! Vă spun din experienţa unui om care am mai trecut prin situaţii similare (de cel puţin 10 ori) : CALM! CALM! MOBILIZARE ŞI DISCIPLINĂ! Era absolut FIRESC ca după IMPACTUL ENORM al postărilor de pe FB legate de mitting (impact generat de NOI) să încerce să schimbe registrul. Ieşirile publice ale lui KWI, au un impact la ploile de vară. Trec repede! PDL- PNL – NU MAI AU CONSULTANŢII DE ALTĂDATĂ! KWI nu duce un  războii de anduranţă- e prea comod! Deci vă garantez că se vor tăia singuri ca…maioneza. nu trebuie subestimaţi însă! Vor să pună PRESIUNE PE NOI, SĂ GREŞIM…să GENERĂM EMOŢIE…CARE LA RÂNDUL EI GENEREAZĂ MOBILIZARE!!! Deci…Calm! evitaţi capacanele, mobilizare şi DISCIPLINĂ!

A eşuat. Contraofensiva opiniei publice şi a presei faţă de ştirile false a învins, în această etapă. La ora 15:20, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa că l-a concediat pe George Harabagiu. Aşa că George Harabagiu, câteva ore mai târziu, îşi încheia activitatea. Nu ştim dacă şi pe cea de postac-şef, dar cel puţin activitatea de pe grupul de WhatsApp al PSD.

George Harabagiu

  • 16:52 –Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru EFORTUL DEPUS! SUNTEŢI O ECHIP MINUNATĂ V-AM CERUT ÎNTOTDEAUNA MOBILIZARE ŞI DISCIPLINĂ! Tocmai pentru ca eu sunt un OM DISCIPLINAT! Voi respecta cu sfinţenie decizia Preşedintelui Liviu Dragnea! Voi ramane loial lui Liviu Dragnea. ESTE OMUL CARE A PROCEDAT ABSOLUT CORECT! ORICE GREŞEALĂ TREBUIE TAXATĂ IMEDIAT! Din acest moment vă anunt public că potrivit deciziei presedintelui PSD LIVIU DRAGNEA, ACTIVITATEA MEA PE ACEST GRUP ÎNCETEAZĂ IMEDIAT. Va doresc multa bafta! Spor si nu uitati: MOBOLIZARE ŞI DISCIPLINĂ”

Încheiem tot cu un citat din interviul publicat pe PressOne. Nu, eu nu spun, eu sunt convins în momentul de față, sunt ferm convins că totul a fost o manipulare, George Harabagiu. Din păcate, nu vorbea despre mesajele false distribuite de PSD.

Mesajele trimise de George Harabagiu


Citește și:

Cum a organizat Gabriela Firea primirea Simonei Halep pe Arena Națională, imagini nedifuzate. ”Să mor dacă nu vin!”. Cine sunt gărzile de corp ale Simonei | VIDEO

Citește mai multe despre George Harabagiu, propaganda, PSD și WhatsApp pe Libertatea.

Comentarii