MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Ultimul autograf acordat de John F. Kennedy, înainte de a fi asasinat, este scos la licitație. Care este prețul de pornire pentru semnătura fostului președinte american

Distribuie

Autograful pe care fostul președinte american John F. Kennedy l-a acordat cu două ore înainte de a fi asasinat a fost scos la vânzare pe un site de licitații. Semnătura liderului american este evaluat la o sumă minimă de 25.000 de dolari, relatează tmz.com.

Anunțul privind vânzarea ultimului autograf acordat de John F. Kennedy a fost făcut de casa de licitații „Goldin Auctions”. Reprezentanții acesteia au precizat că licitația pentru semnătura fostului lider american se va desfășura online până pe 11 mai.

John F. Kennedy a acordat această semnătură după un discurs pe care l-a susținut în orașul american Fort Worth, în dimineaţa zilei de 22 noiembrie 1963, conform Mediafax.

După ce a acordat autograful unui participant la manifestare, John F. Kennedy s-a deplasat la Baza Aeriană Carswell și ulterior în Dallas, unde a fost asasinat în timp ce efectua un tur al oraşului.

Suma minimă care poate fi licitată pentru autograf este de 25.000 de dolari. Specialiștii casei de licitații „Goldin Auctions” cred însă că semnătura fostului președinte american va fi vândută cu cel puțin 100.000 de dolari.

Al 35-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kennedy, a fost împușcat mortal pe 22 noiembrie 1963, în timp ce se afla în mașina prezidențială împreună cu soția sa, Jacqueline Kennedy, şi cu guvernatorul statului american Texas, John Bowden Connally, Jr.

Dosarele asasinatului lui Kennedy au fost desecretizate în octombrie 2017, însă câteva sute au rămas interzise publicului din motive de securitate națională.


Citește și:

Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM


 

Citește mai multe despre John F. Kennedy și SUA - Romania pe Libertatea.

Comentarii