Mergi direct la conținut »
Un adolescent a dezvoltat o tulburare rară, care-l face să se comporte ca și cum ar fi „posedat”. Totul a pornit de la o banală durere în gât! Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Un adolescent a dezvoltat o tulburare rară, care-l face să se comporte ca și cum ar fi „posedat”. Totul a pornit de la o banală durere în gât!

Un adolescent, Lee Wilson, în vârstă de 15 ani, din Marea Britanie, a dezvoltat o tulburare psihotică rară ca urmare a unei afecțiuni în gât!

De Octavian Cojocaru,

El are convulsii lungi, uneori, și de patru ore, în timpul cărora se comportă ca și cum ar fi „posedat de diavol”, a informat twnews.co.uk.

În ultimele săptămâni, el a avut mai multe convulsii în timpul cărora s-a mișcat necontrolat și a scos sunete ciudate.

După nenumărate vizite la spital, doctorii l-au diagniosticat cu o tulburare psihotică rară, numită PANDAS (Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorders Associated With Streptococcal Infections, adică Tulburări neuropsihiatrice autoimune pediatrice asociate cu infecții streptococice).

„Trăim un coșmar”

Lisa Bullen (36 de ani), mama copilului, a postat filmulețe cufelul în care se manifestă puștiul în timpul convulsiilor.

Într-unul dintre filme se vede cum plescăie incontrolabil. În alte imagini, se vede cum el „ticăia” incontrolabil. La un moment dat, el a afirmat. „Nu-mi dau seama ce se întâmplă”. Apoi a început să plângă.

„Toată viața noastră s-a dat peste cap și parcă trăim un coșmar”, a spus Lisa, mama copilului.

Lisa i-a sfătuit pe părinți să fie foarte atenți la toate posibilele simptome pe care copiii lor le arată.

„Când intră în convulsie parcă e arestat. Mi-e teamă să-l scot în public sau să-l las singur undeva, fiindcă poate avea o astfel de convulsie.

Convulsiile vin pe nepregătite. ochii i se rotesc în cap. E înspăimântător.

E foarte supărător și nu putem face nimic ca să-l ajutăm. Este ca și cum ar fi posedat de o fantomă”, a mai spus Lisa Bullen.

SURSA FOTO: Northfoto


Close
Închide
  Close