Mergi direct la conținut »
Un an de la Colectiv. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Ce măsuri s-au luat în sistemul sanitar după tragedie
Ştiri Libertatea > Ştiri > Un an de la Colectiv. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Ce măsuri s-au luat în sistemul sanitar după tragedie

Un an de la Colectiv. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Ce măsuri s-au luat în sistemul sanitar după tragedie

La un an de la problemele grave evidenţiate în sistemul sanitar de tragedia de la Colectiv, ministrul Vlad Voiculescu a explicat pentru News.ro că pentru pacienţii cu arsuri s-au făcut câţiva paşi importanţi, pe de o parte o finanţare mai bună a tratamentelor, iar pe de altă parte măsuri care ţin de infrastructura spitalicească. 

„A fost o acţiune prioritară, practic o nouă sursă de finanţare rezonabilă pentru secţiile de arşi din spitale. De asemenea, ne uităm la măsuri asupra infrastructurii. Vorbim de recondiţionarea secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul de Arşi, de asemenea, de planuri pentru spitale şi centre noi de arşi”, a spus Voiculescu.

El a arătat că resursa umană din spitale, care este esenţială, primeşte deja sporuri de sută la sută, o măsură introdusă în urmă cu o lună, fiind vorba nu numai de medici, ci şi de asistente, infirmiere, toată lumea care este implicată în tratarea pacientului cu arsuri.

„Apoi, vorbim de finanţarea mai bună a echipamentelor, a tuturor consumabilelor necesare, planuri pentru o platformă nouă modernă. Vom extinde secţia de la Spitalul Floreasca, până la sfârşitul acestui an şi va fi încheiată recondiţionarea şi reechiparea secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul de Arşi, tot până la sfârşitul acestui an, adupă cum am stabilit cu primarul sectorului 1 Dan Tudorache, căruia ţi mulţumesc pentru sprijin”, a mai afirmat Voiculescu.

Citește și:

Close
Închide
  Close