MENIU CAUTĂ
, de Cristian Burcioiu

Un băiețel de 10 ani, olimpic la engleză, are nevoie de 50.000 € pentru a fi operat de cancer. Liviu are, de mai bine de un an, o tumoră pe vezica urinară

Distribuie

Liviu, din Alexandria, Teleorman, s-a născut pacient şi a crescut prin spitale. Malformaţiile genetice suferite la un picior l-au băgat în sala de operaţii în chiar a patra zi de la venirea sa pe lume. A fost doar începutul unui coşmar în care băieţelul de 10 ani s-a afundat după ce medicii au descoperit că are cancer la vezica urinară.

Un verdict crunt, care a căzut precum o secure pe gâtul unui condamnat la moarte peste părinţii copleşiţi de problemele medicale ale micuţului lor. „Copilaşul meu suferă de când s-a născut… Proceduri de lungire a tendoanelor, RMN-uri la piciorul ce trebuia îndreptat, transplant de ureter… Apoi a fost diagnosticat cu cancer la vezica urinară”, începe Georgiana Stoian, 33 de ani, trista poveste a fiului său.

În România, medicii au spus că Liviu are şanse «zero»

Medicii români au aflat diagnosticul abia după ce au presupus că Liviu are ba apendicită, ba enterocolită, ba cine-ştie-ce afecţiune digestivă. Existenţa tumorii pe vezica urinară a fost confirmată ulterior şi în Austria, la un spital din Viena, unde Liviu a ajuns în stare gravă după ce în România, specialiştii s-au declarat neputincioşi în faţa bolii care, de mai bine de un an, macină trupul băieţelului.

«Am vândut tot, am făcut împrumuturi ca să ne salvăm băiatul…»

Extirparea tumorii este o etapă a tratamentului pe care medicii austrieci au prevăzut-o pentru a-l salva pe Liviu, olimpic la limba engleză. Problema este însă costul uriaş la care se ridică operaţia cu tratamentele aferente. „Operaţia ar costa cel puţin 50.000 de euro, la care se adaugă tratamentele şi investigaţiile. Bani pe care nu îi avem. Am vândut tot. Pământ, aur, am făcut împrumuturi ca să ne salvăm băiatul… Singura speranţă vine doar de la oameni cu suflet, pe care îi implor să ne ajute să strângem aceşti bani”, spune Georgiana, care are grijă de băiat şi de surioara lui mai mică în timp ce soţul ei, Marius, 37 de ani, munceşte în Anglia pentru a mai face rost de bani pentru tratamentele costisitoare ale lui Liviu.

Liviu pierde mult sânge din cauza hemoragiilor

Anumite complicaţii legate de vasele de sânge ale băieţelului, care se sparg continuu şi declanşează hemoragii, sunt sub lupa oncologilor din Viena. La intervale de timp, puştiul intră în proceduri de cauterizare pentru a nu pierde foarte mult sânge. „Din cauza hemoragiei, băieţelul meu nu poate intra încă în operaţie. Dar suntem încrezători că Dumnezeu ne va ajuta şi Liviu va scăpa”, ne-a mai spus Georgiana.

Citește mai multe despre Ajută Copiii pe Libertatea.

Comentarii