Mergi direct la conținut »
Un băiețel de 9 ani a intrat în stop cardiac după ce a mușcat dintr-un hot-dog
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Un băiețel de 9 ani a intrat în stop cardiac după ce a mușcat dintr-un hot-dog

Un băiat de 9 ani a intrat în stop cardiac în timp ce mânca un hotdog. Tragedia s-a întâmplat în câteva secunde, după ce băieţelul a luat o imbucătură mare din sandviş. Dar nu sufocarea a fost cauza incidentului, potrivit unui studiu publicat în revista Pediatrics.

Terfiantul incident a avut o cauză mai puţin probabilă, potrivit doctorului Isa Ozyilmaz de la Mehmet Akif Ersoy Thoracic and Cardiovascular Surgery Training and Research Hospital din Istanbul.

Bucata de hotdog a stimulat nervul vag al băiatului, iar acest lucru a declanşat un ritm cardiac anormal care a făcut inima să-şi oprească brusc bătăile, a speculat Dr. Isa Ozyilmaz alături de colegii săi în studiul de caz pe care l-au făcut, potrivit CNN.

Nervul vag este parte din sistemul nervos parasimpatic, cunoscut drept sistemul “odihnă şi digestie”. Acesta se extinde de la cap până la abdomen şi ajută inima şi sistemul gastrointestinal să funcţioneze.

În ciuda panicii imediate, povestea are un sfârşit fericit: după defibrilare, copilul a fost resuscitat.

Ciudat, istoria familiei băiatului a fost curată în ceea ce priveşte bolile cardiace speciale. Cu toate acestea, medicii au văzut ceva suspect în electrocardiograma micuţului.

Cu un posibil diagnostic în minte, doctorii din Instanbul i-au făcut multe teste băiatului şi au descoperit că acesta suferă de Sindromul Brugada.

Sindromul Brugada este o aritmie cardiacă potenţial ameninţătoare de viaţă. Se caracterizează printr-un ritm cardiac anormal particular, detectat cu ajutorul electrocardiogramei, ritm ce poartă denumirea de semnul Brugada. Sindromul Brugada este de cele mai multe ori o afecţiune transmisă genetic.

Multe persoane care au acest sindrom nu prezintă simptome, astfel încât nu sunt avizate de faptul că ar avea o boală. În unele cazuri însă sindromul Brugada poate cauza aritmii cardiace care pot conduce la leşin sau stop cardiac, producând moartea persoanei afectate.


EXCLUSIV | Povestea impresionantă a primei femei jandarm din România. S-a înscris la un concurs ca să facă rost de bani pentru fertilizare in vitro


 

Close
Închide
  Close