Mergi direct la conținut »
Un băiețel de opt ani a reușit să se salveze dintr-o mașină care rula cu viteză pe autostradă. A ținut volanul când mama lui a suferit o criză
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un băiețel de opt ani a reușit să se salveze dintr-o mașină care rula cu viteză pe autostradă. A ținut volanul când mama lui a suferit o criză

Un băiețel de opt ani a reușit să se salveze dintr-o mașină care rula cu viteză pe autostradă. A ținut volanul când mama lui a suferit o criză

Un băiețel de opt ani a reușit să se salveze dintr-o mașină care rula cu viteză pe autostradă, în timp ce mama lui a suferit o criză și s-a prăbușit inconștientă pe volan. Puștiul a devenit un mic erou, reușind totodată să-și salveze și mama prin prezența lui de spirit. Când a văzut că mama lui nu mai poate stăpâni mașina, a ținut volanul și a scos-o în decor. Operațiunea fost dificilă pentru un băiat de vârsta lui, care a reușit să oprească o mașină care rula cu aproximativ 90 de kilometri pe oră.

De Mihai Niculescu,

Mămica de 27 de ani, Lauren Smith, a suferit un atac în timp ce rula pe autostradă, cu aproximativ 90 de kilometri pe oră. Femeia se afla la volanul unui Ford Ka, un autoturism de mici dimensiuni. Femeia a început să tremure din tot corpul și mâinile i s-au încleștat pe volan. Băiatul ei în vârstă de opt ani, aflat pe locul pasagerului din față, a apucat însă volanul, și extrem de calm a scos mașina în decor, până ce aceasta s-a oprit. Imediat, în ajutorul celor doi au sărit alți călători din mașinile aflate în zonă.

Uimitoarea întâmplare a avut loc pe 3 decembrie, pe o autostradă din Marea Britanie, iar momentele au fost surprinse de o cameră de supraveghere aflată pe bordul unei mașini din spate, relatează dailymail.co.uk.

Copilul s-a gândit chiar să pună luminile de avarie în timp ce manevra mașina mamei sale!

Și ceilalți șoferi au văzut incidentul și l-au ajutat pe micuț, punând și ei luminile de avarie și realizând un culoar pentru ca mașina în care se afla să ajungă în siguranță, pe iarbă.

Femeia a fost dusă de urgență la spital iar medicii au constatat că a suferit o criză de origine necunoscută. Cu atât mai mult, reacția fiului ei a fost remarcabilă, pentru că nu o mai văzuse niciodată pe mama lui într-o asemenea situație.

Lauren și-a descris fiul drept un erou. ”Încă sunt șocată pentru faptul că a știut ce să facă. Este eroul meu. Mă tot gândesc la tot ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi acționat atât de rapid. Sunt foarte recunoscătoare și îi spun mereu: ce ai făcut tu a fost uimitor, ne-ai salvat viețile, pentru ca el să realizeze ce a făcut”

După mai multe teste medicii nu au aflat exact ce a declanșat criza femeii. Bănuiesc că a fost provocată de un virus și nu i-au redat încă permisiunea de conduce.

Sursa imaginilor: dailymail.co.uk


Citește și: Presa câștigă primul proces cu ofițerii recunoscuți de victimele minore abuzate sexual în ”Dosarul Shanghai”!


 

Close
Închide
  Close