Mergi direct la conținut »
Un bărbat aflat pe moarte se află într-o cursă împotriva timpului pentru a-și îndeplini ultimele dorințe
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un bărbat aflat pe moarte se află într-o cursă împotriva timpului pentru a-și îndeplini ultimele dorințe

Un bărbat aflat pe moarte se află într-o cursă împotriva timpului pentru a-și îndeplini ultimele dorințe

Rob Flewett din Anglia a impresionat întreaga lume cu povestea sa. Bărbatul care suferă de o boală incurabilă a pornit într-o cursă împotriva timpului pentru a-și îndeplini ultimele dorințe. El vrea să viziteze 50 de țări înainte să moară, iar pentru acest lucru călătorește foarte rapid, chiar dacă acest lucru ar putea să-i agraveze starea.

Ron a început să se îngrijoreze privind starea sa de sănătate în 2012, când a observat că abia mai putea să respire când alerga. A ajuns la un doctor, însă medicii nu au observat nimic în neregulă, deoarece radiografia la plămâni nu a arătat adevărata situație a bărbatului. Astfel, un an mai târziu, starea sa de sănătate s-a înrăutățit. În aprilie 2014, Ron a primit și diagnosticul dur din partea medicilor. El suferă de fibroză pulmonară idioptică (FPI), o boală cronică rară, ce afectează plămânii.  Din cauza acestei boli, plămânii lui Ron funcționează la o capacitate de 54%, iar o tusă ar putea să fie fatală.


Citește și: COD ROȘU de caniculă, în jumătate de țară. Avertismentul a fost emis acum de meteorologi


După ce a aflat diagnosticul, Ron a luat o decizie surprinzătoare. A refuzat să încerce tratamente sau să se interneze. Bărbatul, însoțit de iubita sa, a pornit într-o călătorie prin lume.

„Când am primit pentru prima dată diagnosticul de fibroză pulmonară idiopatică am fost complet devastat. A fost groaznic. Nu e deloc ușor să te confrunți cu o asemenea veste. Dar după câteva zile mai târziu Max m-a întrebat  ‘Ce vrei să faci? Hai să facem o listă’. Și așa a început totul. Mi-am dorit de mult timp să vizitez multe locuri, iar acum încerc să văd cât mai mult e posibil”, a declarat acesta.

El și-a propus să viziteze 50 de țări înainte să moară. Astfel, în doar un an și cinci luni a reușit să ajugă în 33 de țări și insule. În decembrie 2015, a plecat într-o crozieră cu iubita sa în Maroc, Spania și Italia. În aprilie 2016, cei doi s-au urcat în avion spre Caraibe și au vizitat Barbados, St Marteen și Insulele Virgine Britanice, St. Kitts, Antigua și  St Vincent, iar apoi cei doi au plecat în Italia, unde au mers în Sicilia, Corsica și apoi în Grecia.

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni
Recomandări

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni

 

Ron Flewett și Maxine

În ianuarie, anul acesta, au plecat într-o altă călătorie în Dubai, Oman, Abu Dhabi și Qatar. Însă, în februarie, medicii l-au avertizat pe Ron că s-ar putea să nu mai poată să călătorească din cauza faptului că plămânii lui sunt tot mai slăbiți, recomandându-i să facă un transplant. Ron s-a ținut în continuare de planul său. Așa că a plecat într-o altă călătorie în New York. De acolo a mers în Egipt, Iordania, Grecia și în alte orașe din Spania. A urmat o vacanță Țara Galilor, iar acum cei doi ar urma să viziteze Lisabona și Bruxelles, urmând apoi să să ajungă în Norvegia și Islanda.

Bărbatul susține că până acum a cheltuit 20.000 de lire sterline și că speră să apuce să viziteze cât mai multe țări și să ajungă pe toate continentele. În plus, bărbatul a participat la diferite maratoane în scop caritabil pentru a strânge bani pentru cei care suferă de aceeași boală ca el.


Citește și: EXCLUSIV/ Ce ne așteaptă: curcubeul de măsuri al noului program de guvernare are un viitor negru


 

Close
Închide
  Close