Mergi direct la conținut »
Un consilier de 27 de ani al premierului va conduce Nuclearelectrica, o companie strategică de stat cu proiecte de 7,5 miliarde de euro
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Un consilier de 27 de ani al premierului va conduce Nuclearelectrica, o companie strategică de stat cu proiecte de 7,5 miliarde de euro

Un consilier de 27 de ani al premierului va conduce Nuclearelectrica, o companie strategică de stat cu proiecte de 7,5 miliarde de euro

Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica a decis să îl numească director general interimar pe Cosmin Ghiță, un consilier de 27 de ani al premierului pe probleme de minerit și energie, cu mandat de patru luni, începând din 2 septembrie, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori București.

De Daniel Ionașcu,

Ghiță o înlocuiește la sefia companiei de stat pe Daniela Lulache, care a condus Nuclearelectrica din 2013.

”SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) informează acționarii şi investitorii că în şedinţa din data de 24.08.2017, Consiliul de Administraţie al SNN, a numit, prin Decizia nr. 132/24.08.2017, pe domnul Cosmin Ghiţă în funcţia de Director General al SNN pentru o perioada provizorie de 4 luni începând cu data de 02.09.2017, având în vedere că prelungirea mandatului de 4 ani cu încă un mandat provizoriu de 4 luni a actualului Director General, Daniela Lulache, expiră la dată de 01.09.2017. Propunerea domnului Cosmin Ghiţă pentru funcţia de Director General al SNN, cu mandat provizoriu de 4 luni,  a fost realizată de către Comitetul de Nominalizare şi Remunenare, din cadrul Consiliului de Administraţie, întrunit în şedinţa în dată de 21.08.2017”, se arată în comunicatul trimis Bursei.

Cosmin Ghiță este din aprilie consilier al premierului, fiind adus de Sorin Grindeanu și păstrat de Mihai Tudose. Din 1 iulie, el fusese deja numit președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale a Uraniului. Aceasta furnizează materia primă pentru Nuclearelectrica. În perioada 2011-2012, el a fost stagiar la Chevron, iar între 2012 și 2015 a fost consilier pe probleme de relații publice și guvernamentale la același gigant petrolier.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Nuclearelectrica operează cele două reactoare nucleare de la Cernavodă și fabrica de combustibil nuclear de la Pitești. Compania produce circa 18% din electricitatea României.

De asemenea, compania este parte a unuia dintre cele mai ample proiecte ale României, respectiv realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Acestea costă 6,5 miliarde de euro și vor fi construite împreună cu grupul China General Nuclear Power (CGN). Momentan, discuțiile cu partenerii chinezi stagnează, deoarece aceștia cer rate mari ale profiturilor și garanții de stat.

Un alt proiect important îl constituie prelungirea duratei de viață a reactorului 1, care trebuie să înceapă după 2020 și care costă peste un miliard de euro.


Citește și: Fără permis din cauza zgomotului produs de motociclete. Ce li se pregătește motocicliștilor vitezomani

Close
Închide
  Close