Nu există riscul producerii unui tsunami, a anunţat Agenţia indoneziană de Geofizică, potrivit Reuters, a notat mediafax.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs joi pe insula Seram situată în provincia Maluku din estul Indoneziei, dar nu există riscul producerii unui tsunami, a anuunţat Agenţia indoneziană de Geofizică, potrivit Reuters.

Seismul s-a produs joi pe insula Seram, în provincia Maluku din estul arhipelagului indonezian.

Agenţia de Geofizică din Indonezia a informat că nu există riscul declanşării unui tsunami, însă martorii au declarat pentru posturile de televiziune că oamenii din zonele de coastă care au intrat în panică s-au adăpostit în locurile mai înalte ale insulei.

Un purtător de cuvânt al agenţiei a declarat că în urma seismului ar putea fi deteriorate clădirile din zonă.

Institutul Geologic din SUA (USGS) a informat că seismul cu magnitudinea 6,5 a avut epicentrul la 37 de kilometri nord-est de Ambon, capitala provinciei Maluku la o adâncime de 29 de kilometri, potrivit Associated Press.

Agenţia naţională de atenuare a dezastrelor a transmis că autorităţile colectează în continuare informaţii despre eventuale pagube sau răniţi în zonele afectate.

Indonezia, care are aproape 270 de milioane de oameni, este predispusă la cutremure şi erupţii vulcanice, din cauza amplasării sale de-a lungul „Inelului de Foc” care înconjoară Oceanul Pacific.

Un cutremur puternic urmat de tsunami produs în Oceanul Indian în 2004 a lăsat în urma lui 230.000 de morţi în mai multe ţări din regiune, majoritatea în Indonezia.


Citeşte şi:

Un oraș vechi de 12.000 de ani din Turcia urmează să dispară sub ape, peste două săptămâni! Activiștii avertizează că un patrimoniu uriaș va ajunge pe fundul unui lac

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA. Declarația incredibilă a unui polițist din Beers, satul în care locuia Johannes Visscher: ”Ne pare rău pentru fetița din România, dar și cei de aici suferă, au pierdut pe cineva”

VIDEO | Un fotbalist a fost cărat la spital în portbagajul unui taxi, fiindcă șoferul ambulanței de la stadion era de negăsit!

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit