Mergi direct la conținut »
Un dascăl din Iași și-a omorât soția cu o săptămână înainte de nunta fiicei lor. Angajatul bisericii a stropit-o cu benzină și apoi i-a dat foc
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un dascăl din Iași și-a omorât soția cu o săptămână înainte de nunta fiicei lor. Angajatul bisericii a stropit-o cu benzină și apoi i-a dat foc

Un dascăl din Iași și-a omorât soția cu o săptămână înainte de nunta fiicei lor. Angajatul bisericii a stropit-o cu benzină și apoi i-a dat foc

Un dascăl din Iași și-a omorât soția cu o săptămână înainte de nunta fiicei lor. Bărbatul, care este ajutorul preotului din satul Ciorteşti, și-a stropit soția cu benzină și apoi i-a dat foc.

Crima a avut loc, sâmbătă, 18 august, cu o săptămână înainte de nunta fiicei lor.

După ce și-a incendiat soția și a lăsat-o să ardă, dascălul bisericii din Ciorteşti a aruncat cu apă peste ea și apoi a schimbat-o de haine, cu toate că femeia avea arsuri de gradul doi și trei, relatează observator.tv.

Soția dascălului a fost găsită fără suflare, duminică dimineață, fiind așezată pe pat. Potrivit procurorilor, femeia s-a ales cu arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului.

„Fapta a fost comisă în seara zilei de 17 august. Inculpatul este arestat preventiv pentru o durată de 30 de zile, după ce a fost reţinut. În seara zilei de 17 august, inculpatul, care este dascăl la biserica din sat, şi-a agresat soţia, sub pretextul că aceasta a consumat băuturi alcolice în exces. A lovit-o iniţial cu o bâtă peste corp, după care a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc. După consumarea acestor agresiuni, nu i-a acordat niciun fel ajutor, a ţinut-o în casă până a doua zi, când victima a decedat. Decesul a fost cauzat de şocul postcombustional, consecinţă a arsurilor grad 2-3 pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului. A fost arestat pentru omor, reţinând şi cruzimile”, a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, conform Mediafax.ro.

Trupul femeii a fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei. Totodată, polițiștii au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc crima.

Dascălul acuzat de omor calificat s-a ales cu dosar penal și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Iași, măsură pe care nu a contestat-o.

„Era un om echilibrat şi nu avem explicaţie pentru gestul său. Era o familie normală, toată lumea este îngrozită. Era îngrijitorul de la biserica Ciorteşti, şi cântăreţ. Era omul de bază al părintelui din Ciorteşti, era un om de încredere, nu era violent sau recalcitrant. Nu ştim ce s-a întâmplat. Fiica lor avea planificată nunta peste două săptămâni. Este şocant”, a declarat, pentru sursa citată, Alina Apostol, primarul comunei Ciorteşti.

Conform noului Cod Penal, infracțiunea de omor calificat se pedepsește cu detențiune pe viată sau închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Vezi povestea primei femeii dascăl de biserică din județul Vaslui.


Citește și Zeci de instituţii încalcă legea. Nu şi-au desemnat purtători de cuvânt sau refuză să le dezvăluie numele


 

Close
Închide
  Close