Mergi direct la conținut »
Un deputat PSD a demisionat de la ASF, la o săptămână de la numire. Parlament-Camera Deputaților
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Un deputat PSD a demisionat dintr-o funcţie importantă, la o săptămână de la numire

De Petre Dobrescu,

Un deputat PSD a demisionat dintr-o funcţie importantă, la o săptămână de la numire. Este vorba despre deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Sorin Bota, care a anunţat conducerea Parlamentului, miercuri, 21 noiembrie, că renunţă la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, în care a fost învestit de plenul reunit, miercurea trecută, pe 14 noiembrie.

Ad placeholder

„Prin prezenta vă aduc la cunoştinţă demisia mea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, funcţie cu care am fost învestit prin votul celor două Camere, în plenul reunit din 14 noiembrie 2018. Menţionez că îmi voi continua activitatea parlamentară, ca deputat în cadrul Camerei Deputaţilor”, precizează Bota, în scrisoarea transmisă Birourilor permanente reunite.

„Trebuie să reluăm procedura (pentru numirea unui vicepreşedinte la ASF – n.r.). Avem termen o săptămână pentru depunerea candidaturii şi încă o săptămână pentru întocmirea raportului de către comisie”, a precizat secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

În 14 noiembrie, plenul comun al Parlamentului a validat noua conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), astfel:

Noul şef al ASF este Leonardo Badea, care a primit în plen 213 voturi „pentru” şi 111 „împotrivă”, iar Elena Dascălu a fost validată în funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei instituţii cu 214 voturi „pentru” şi 117 „împotrivă”.

În funcţia de vicepreşedinte, membru executiv, au fost validaţi Cristian Roşu (215 „pentru, 116 „împotrivă”) şi Daniel Ştefan Armeanu (215 „pentru”, 116 „împotrivă”) și Marius Sorin Bota (213 „pentru” şi 118 „împotrivă”), care a demisionat astăzi.

Deputatul PSD Sorin Bota

Deputatul PSD Sorin Bota / FOTO: Digi 24

La începutul acestui an, ASF anunța că asigurările RCA se scumpesc cu 4%, iar tariful de referință ajunge la 790 de lei.

În ianuarie 2018, ASF a creat un instrument online care permite verificarea autoturismelor pentru sistemul bonus-malus.


Citește și… Coincidenţa din subteran | În ziua anunţului privind greva generală, Metrorex trebuia să evacueze spaţiile comerciale controlate de sindicat


 

Ad placeholder
Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
PARTENERI - GSP.RO
Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close