Un diplomat american a fost expulzat din Noua Zeelandă

20 martie 2017 17:14

Un diplomat american a fost expulzat din Noua Zeelandă după ce a fost implicat într-un incident, iar oficialii de la Washington au refuzat să îi ridice imunitatea pentru a fi audiat. Nu este clar în ce a fost implicat diplomatul, însă la plecarea sa din Noua Zeelandă el avea un ochi învinețit și nasul spart, relatează BBC News.

Autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că diplomatul, care lucra în cadrul ambasadei SUA din Wellington, a fost implicat într-un incident, pe 12 martie. Nu au oferit însă mai multe detalii despre acuzațiile care îl vizează pe acesta. Cum Washington a refuzat să ridice imunitatea diplomatică a acestuia, autoritățile din Noua Zeelandă au cerut oficialilor americani să-l recheme pe diplomat.

Toţi diplomaţii au imunitate în ceea ce priveşte punerea lor sub acuzare prin Convenţia de la Viena. Ambasada Statelor Unite de la Wellington a refuzat să comenteze cu privire la detaliile acestui incident, care a dus la expulzarea unui diplomat din Noua Zeelandă.

Citește și: Un oraș din Noua Zeelandă își caută locuitori. Cei care doresc să se mute acolo ar putea primi 160.000 de dolari

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro