Mergi direct la conținut »
Un grădinar român, lăudat în Italia după ce s-a oferit voluntar să amenajeze un parc
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Un grădinar român, lăudat în Italia după ce s-a oferit voluntar să amenajeze un parc

Un român stabilit într-o localitate din Italia a fost lăudat de autoritățile locale după ce s-a implicat în amenajarea unui parc din oraș.

De Ana Hațeg,

Într-o postare pe Facebook, administrația orașului Oliveri din Italia îl laudă pe Ion, un român care locuiește acolo de ceva vreme, și despre care spune că deși nu este născut în localitate și nu are cetățenie italiană, dovedește că ”Spiritul civic nu are cetățenie, ci sălășluiește în sufletul fiecăruia dintre noi”.

Ion, un grădinar care nu avea loc de muncă, a cerut autorizație de la primărie pentru a curăța și reamenaja parcul din localitate.

„În această perioadă sunt șomer, am timp și vreau să fac ceva. Aș dori să amenajez rondouri de flori”, le-a spus românul autorităților din localitate, potrivit postării de pe rețeaua de socializare.

Munca făcută de român a fost apreciată și după ce a plantat flori, a cerut autorizație și pentru a tunde iarba și a amenaja locurile de joacă pentru copii. Așa că în postare se arată că ”Dacă în aceste zile veți vedea un bărbat brunet printre tobogane și copii, nu vă faceți griji. Este unul dintre noi. Un prieten”.

Impresionați de gestul românului și munca voluntară depusă de acesta, autorii postării au spus că ”În așteptarea unei mutații genetice care să elimine din societatea noastră prejudecățile, îi mulțumim prietenului nostru Ion că a ales singura cale posibilă către o adevărată integrare: respectul pentru locuri și oameni”.

Close
Închide
  Close