De Andreea Radu,

Alexandru Tănase şi pacienta lui au început să aibă o relație romantică în 2014, moment în care igienistul dentar a încetat să o mai trateze pe femeie din cauza interdicției relațiilor amoroase dintre profesioniștii din domeniul sănătății și pacienții lor.

Ulterior, când lucra la o clinică din Guelph, Ontario, el a aflat de la un coleg că această interdicție nu li s-ar aplica și lor. Mai exact, igieniștii dentari ar avea voie să-și trateze soțiile, acest lucru fiind aprobat de colegiul medicilor în 2015. Regula nu a fost însă și adoptată, așa cum s-a întâmplat în cazul medicilor stomatologi, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, Alexandru Tănase nu a știut acest detaliu care avea să-l lase fără licență. A început să-și trateze din nou logodnica și a continuat acest lucru și după ce s-au căsătorit la începutul anului 2016.

El scrie pe Facebook că „ar fi trebuit să verifice informațiile date de colegul lui”, iar motivul pentru care și-a tratat logodnica a fost pentru că femeia suferă de frică și anxietate de dentist.

„În vara anului 2016, o plângere a fost depusă la CDHO (The Canadian Dental Hygienists Association) de către o fostă prietenă de Facebook cu soția mea, care a văzut o fotografie postată de soția mea și un mesaj în care se declara fericită de dentistul și igienistul dentar pe care îi are. Soția mea nu m-a numit pe mine ca igienistul ei dentar, era doar o poză făcută la serviciul meu”, a scris Tănase într-o postare publicată pe pagina de Facebook a CDHO.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

În luna noiembrie a anului 2016, un investigator a venit la locul de muncă a lui Tănase și i-a spus că a primit o plângere. După ce investigația a fost terminată, bărbatul a apărut în 2018 în fața comitetului de disciplină care a decis să igienistul a încălcat interdicția relațiilor sexuale cu un pacient – chiar dacă pacientul era soția lui, revocându-i licența pe o perioadă de 5 ani

Tribunalul din Ontario a menţinut pedeapsa, chiar dacă autoritățile de reglementare au propus să permită igieniștilor să-şi trateze soții, așa cum o pot face medicii stomatologi.

Nu există niciun alt caz de igienist dentar nicăieri în Canada care să fi fost găsit vinovat de abuz sexual pentru că și-a tratat soția. Este într-adevăr nefericit faptul că (comisia de disciplină) a ales să continue cu plângerea.

Decizia Tribunalului din Ontario:

În prezent, Alexandru Tănase a lansat o petiție prin care vrea să ilustreze necesitatea clară de a fi acordată o derogare de la legislație pentru igieniștii dentari.

De asemenea, el a făcut o pagină de GoFundMe prin care strânge bani pentru a face recurs la decizia luată de comisia de disciplină.

Citeşte şi:

STUDIU | Copiii mințiți de părinți devin la rândul lor adulți care mint mai mult. „Te las aici”, „Chem poliția” și alte minciuni care lasă urme adânci în conștiința celor mici

Ne apărăm copiii | Dosarul șoferului de microbuz școlar din Dobrun acuzat că pipăia eleve a fost redeschis. Șeful Parchetului Tribunalului Olt spune că procurorul de caz a ”examinat superficial” acuzația de agresiune sexuală

Șapte rectori și-au câștigat dreptul la al treilea mandat, interzis prin lege, folosind călătorii în Maldive, Thailanda, Bosnia și Burundi!

O luptătoare MMA, concurentă de la Survivor România, i-a dat un cap în gură. Decizia luată de organizatori după ce i-a spart nasul Războinicului Andrei
GSP.RO

O luptătoare MMA, concurentă de la Survivor România, i-a dat un cap în gură. Decizia luată de organizatori după ce i-a spart nasul Războinicului Andrei

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși