Mergi direct la conținut »
Un indian s-a autoproclamat rege după ce a revendicat o bucată de pământ din Africa
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un indian s-a autoproclamat rege după ce a revendicat o bucată de pământ din Africa

Un indian s-a autoproclamat rege după ce a revendicat o bucată de pământ din Africa

Un indian s-a autoproclamat rege, după ce a ajuns într-o zonă nerevendicată din nordul Africii. Suyash Dixit a călătorit până în Bir Tawil, bucata de pământ dintre Egipt și Sudan care nu aparține niciunui stat și a anunțat că a întemeiat "Regatul Dixit", relatează The Telegraph.

Bir Tawil este un mic petic de pământ din Africa, care nu aparține niciunui stat, nu are locuințe și nici legi. Această bucată de pământ se află între Egipt și Sudan, însă niciuna dintre cele două țări nu o revendică, deoarece au divergențe în cazul unui alt teritoriu – regiunea Halaib. Aceasta are ieșire la Marea Roșie, terenuri mai propice, lucru ce i-a determinat pe egipteni și sudanezi să-și proclame dreptul asupra acestui teritoriu. Dacă oricare dintre aceste două state ar revendica Bir Tawil, automat ar pierde dreptul asupra Halaib.

Această situație i-a permis indianului Suyash Dixit să călătorească până în această zonă deșertică, pentru a se autoproclama rege. El a călătorit două zile pentur a ajunge în această zonă.

„Drumul pe care l-am ales se află sub controlul armatei egiptene și este într-o zonă cu teroriști. Am avut trei condiții: să nu facem fotografii în zonele militare, să ne întoarcem într-o singură zi și să nu avem bunuri de valoare asupra noastră”, a spus el.

Astfel el a condus șase ore prin deșert pentru a ajunge în Bir Tawil, unde și-a înfipt steagul în nisip și s-a autoproclamat rege al regatului Dixit.

„Sunt un rege! Nu este nicio glumă, dețin o țară acum! Este timpul să trimit un email către ONU”, a scris indianul pe rețețele de socializare.

Probabil că el va fi dezamăgit când va afla că nu este primul cetățean care revendică această bucată de pământ. Același lucru l-a făcut și un american, în 2014, când a anunțat că a întemeiat „Regatul Sudatului de Nord”. Cu toate acestea, anunțul lui a rămas fără urmări, căci doar un stat poate revendica un teritoriu.


Citește și: Lista magazinelor participante la Black Friday 2017. Unde găsești promoții


Close
Închide
  Close