Mergi direct la conținut »
4 ani de la Colectiv. O cruce uriașă cu numele victimelor, la intrarea în fabrica Pionierul. ”Noi nu v-am uitat”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > 4 ani de la Colectiv. O cruce uriașă cu numele victimelor, la intrarea în fabrica Pionierul. ”Noi nu v-am uitat”

4 ani de la Colectiv. O cruce uriașă cu numele victimelor, la intrarea în fabrica Pionierul. ”Noi nu v-am uitat”

Marșul „4 ani de la Colectiv” a avut loc miercuri seară pentru a comemora patru ani de la tragedia din clubul Colectiv, în care au murit 64 de oameni.

De Maria Andrieș, Adriana Oprea, Eli Driu (foto), Bogdan Sorocan (video), George Capoeanu (video),

UPDATE 20:45. Majoritatea celor care au participat la marșul în memoria victimelor de la Colectiv au plecat din Piața Bucur după ce au aprins candele și au depus flori la altarul de acolo.

La intrarea în fosta fabrică Pionierul a fost pusă o cruce uriașă înconjurată de lumânări. Pe unul din brațe scrie Colectiv, iar pe celalalt sunt numele celor decedați în timpul tragediei.

UPDATE 19.50: Participanții la marșul în memoria victimelor tragedei de la Colectiv au ajuns în piața Bucur, acolo unde se află altarul amenajat pentru cei 64 care și-au pierdut viețile.

În jur de 800 de persoane se află în locul în care a fost clubul Colectiv și depun flori și candele în memoria victimelor.

UPDATE 19:20: În jur de patru sute de persoaneau plecat în marș spre fosta fabrică Pionierul, acolo unde a izbucnit incendiul din clubul Colectiv în urmă cu patru ani.

Participanții la marș au desfășurat un banner uriaș pe care sunt trecute numele celor 64 de victime care și-au pierdut viața în urma tragediei.

UPDATE 19.00: Numărul celor care s-au adunat în Piața Unirii a ajuns în jurul a două sute.

Mulți dintre cei prezenți au lumânări și candele pe care le vor aprinde la altarul din fața clubului Colectiv.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

UPDATE 18.40: În jur de o sută de oameni s-au adunat la ora 18.30 în Piața Unirii pentru a participa la marșul de comemorare a victimelor incendiului de la Colectiv. Este cea mai slabă prezență la acest eveniment de până acum.

Printre bannerele pe care le-au pregătit participanții la marș, se numără și unul în care se crere demisia lui Raed Arafat, în urma apariției filmului ascuns cu intervenția de la Colectiv.


Brigada rutieră anunță că evenimentul „4 ani de la Colectiv” se va desfășura după următorul program:

  • între orele 18.30 – 19.30, adunarea participanților în Parcul Unirii, pe trotuarul dinspre Magazinul Unirea;
  • între orele 19.30 – 20.30, marș comemorativ pe traseul: Parc Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersecției Bd. I.C. Brătianu cu Bd. Unirii – Pod Șerban Vodă – Splaiul Unirii – Str. Bucur – Piața Bucur.
  • între orele 20.30 – 23.00, activități comemorative în Piața Bucur.

Polițiștii le solicită șoferilor să circule cu prudență, să evite deplasarea în zonă și să respecte semnalele agenților.

De asemenea, pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Close
Închide
  Close