De Andreea Radu,

Omul de afaceri va da 1 milion de yeni (9 milioane de dolari) pentru 1.000 dintre cei care îl urmăresc pe Twitter. Cei care vor primi banii vor fi aleși aleator dintre utilizatorii care au distribuit un mesaj postat de Yusaku Maezawa în prima zi a anului 2020, potrivit channelnewsasia.

„E un experiment social serios”, a spus Maezawa într-un videoclip publicat pe YouTube, adăugând că speră ca experimentul lui va atrage atenția academicienilor și economiștilor.

Miliardarul, care urmează să devină primul pasager privat care va călători în jurul Lunii la bordul unei capsule dezvoltate de SpaceX, vrea să testeze prin experimentul social pe care urmează să îl facă, teoria venitului minim universal.

El vrea verifice viabilitatea teoriei potrivit căreia toți cetățenii ar trebui să primească periodic sume de bani fără niciun fel de obligație. Miliardarul va verifica în ce măsură banii le vor afecta viețile celor selectați, lucru care va fi măsurat prin sondaje obișnuite.

Yusaku Maezawa este unul dintre cei mai bogați oameni din Japonia, averea lui fiind estimată la 3,6 miliarde de dolari. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, este un avid colecționar de artă, însă el și-s-a îmbogățit după ce a înființat compania Start Today, care activează în comerțul electronic. Totodată, el deține și cel mai mare magazin online din domeniul modei din Japonia, Zozotown.

Citeşte şi:

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anunțat că-și vinde operele de artă: „Da, eu nu am niciodată bani”

Creatorul serialului „Betty cea urâtă“, găsit mort într-un motel din Miami. Silvio Horta avea doar 45 de ani

Actorul australian Chris Hemsworth donează 1 milion de dolari pentru combaterea incendiilor din țara sa natală

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine