Mergi direct la conținut »
VIDEO | Ciclonul Fani a lovit India. Cel puţin 12 persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Ciclonul Fani a lovit India. Cel puţin 12 persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite

VIDEO | Ciclonul Fani a lovit India. Cel puţin 12 persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite

Începând de vineri, ciclonul Fani a lovit estul Indiei. În ziua de sâmbătă, furtuna a făcut ravagii în nord-estul Bangladesh, unde peste un milion de persoane au fost evacuate. Cel puţin 12 oameni au murit. 

De Dana Aramă, Andreea Radu,

UPDATE 4.04: Cu toate că s-au înregistrat pagube imense, autoritățile indiene au transmis că evacuarea a milioane de oameni a fost un succes, numărul victimelor fiind astfel cu mult mai mic față de cel posibil, având în vederea violența fenomenului, potrivit BBC.

Aproximativ 1,2 milioane de persoane care locuiesc în cele mai vulnerabile zone din Bangladesh au fost evacuate şi mutate în 3.000 de adăposturi.

Furtuna a distrus mai multe case în oraşul Noakhali, unde un copil în vârstă de 2 ani a fost ucis şi 30 de persoane rănite. Cel puţin 12 oameni au murit în statul Odisha, majoritatea deceselor fiind cauzate de căderi ale arborilor.

Templul Puri de pe coastă a fost parțial distrus, după ce vântul a ajuns vineri la 200 km/h, rupând acoperişuri şi afectând liniile de curent electric.


Vântul a atins viteze de circa 200 km pe oră în cele cinci ore în care a trecut peste zona de coastă, provocând pagube uriașe. Mai mult de un milion de persoane au fost evacuate din statul indian Odisha.

Autoritățile indiene au transmis că au murit cel puțin trei oameni și zeci de case au fost distruse. Mai multe zone au fost inundate în urma ploilor torențiale care au afectat coastele estice. Furnizarea energiei electrice a fost suspendată temporar pentru prevenirea unor tragedii, potrivit BBC.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Ciclonul a ajuns în orașul turistic Puri, unde se află Jagannath, templul vechi de 858 de ani. Este de așteptat ca furtuna să ajungă în 15 districte din Orissa, una dintre cele mai sărace state din India, înainte de sâmbătă. Apoi, meteorologii spun că Fani se va îndrepta spre Chittagong, un oraș din sud-estul Bangladeshului.

Numeroase zboruri au fost anulate, iar aeroportul din Kolkata, oraş aflat pe traiectoria furtunii, va rămâne închis de vineri după-amiază până sâmbătă seară.

Școlile și birourile guvernamentale sunt închise și peste 200 de curse feroviare din Andhra Pradesh, Bengalul de Vest şi Odisha au fost anulate. De asemenea, operațiile la trei porturi de pe coasta de est a Indiei au fost închise.

Navele de război și elicopterele navale sunt în regim de alertă, iar National Disaster Response Force este pregătită să intervină acolo unde este necesar.

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO
Recomandări

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO


Autoritățile au decis evacuarea persoanelor care locuiesc în zonele vulnerabile din statul Odisha, ca urmare a apropierii ciclonului tropical Fani.

Ciclonul tropical Fani a provocat de asemenea o alunecare de teren în apropierea orașului Puri. Fani a provocat vânt puternic, de până la 240 de kilometri pe ora, echivalentul unui taifun major sau unui urgan de categoria a 4-a.

Aceasta este cea mai puternică furtună care a lovit India încă din 1999, potrivit Hotnews.

Foto: HEPTA


Citește și:

VIDEO/ Ce îți amintești despre primul loc de muncă? Cum descriu românii de dinainte de ’89 și de după Revoluție experiența primului job


 

Close
Închide
  Close