Mergi direct la conținut »
Un român a ajuns erou în Franța după ce a salvat o fetiță de 9 ani. "Mașina e toată fărâmată"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un român a ajuns erou în Franța după ce a salvat o fetiță de 9 ani. "Mașina e toată fărâmată"

Un român a ajuns erou în Franța după ce a salvat o fetiță de 9 ani. „Mașina e toată fărâmată”

Un șofer originar din Botoșani, Petru Melinte, a devenit erou în Franța, după ce a salvat victimele unui teribil accident rutier petrecut pe o autostradă, în apropiere de Paris, a informat a1.ro.

Un tir a scăpat de sub control, a spart zidul despărțitor și a intrat pe celălalt sens de mers, făcând praf o mașină care circula regulamentar, în care se aflau o mamă și cei doi copii, un băiat și o fată.

„Ferească Dumnezeu!”

Petrică Melinte a văzut accidentul, a oprit, și s-a dus să îi scoată din mașina făcută praf pe cei prinși între fiare. El și alți șoferi au rupt portierele mașinii avariate și i-au scos pe cei prinși acolo, printre care și o fetiță de 9 ani.

„Da, a intrat pe banda noastră! A spulberat parapetul tot. Maşina e toată fărâmată. Ferească Dumnezeu! Doamne!”, a spus românul, imediat ce a văzut impactul.

Petru Melinte este din Botoşani şi lucrează ca şofer de tir pentru o firmă din Spania. De doi ani, i s-a alăturat şi soţia lui, şofer şi ea la aceeaşi firmă. Când s-a produs accidentul, cei doi se întorceau din Paris. 

Petrică Melinte nu e primul șofer român care a sărit în ajutorul unor străini răniți pe străzile Franței.


VIDEO/ La 3 ani după tragedia din Colectiv, parlamentarii nu ştiu ce se comemorează pe 30 octombrie: „Poate fi ziua de naştere a copilului, a nevestei, a mea…”

Close
Închide
  Close